Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy jest możliwość, żeby określić które pakiety z jakiego repozytorium mają być aktualizowane? Konkretnie mam na myśli że jak dodam sobie w Raspbianie repozytoria Kali Linuxa i zainstaluję jego pakiety to czy mogę coś zrobić, żeby przy wykonywaniu apt-get upgrade i apt-get dist-upgrade pakiety Kali Linuxa aktualizowały się z repozytoriów Kali Linuxa, a pozostałe z repozytoriów Raspbiana
Nie możesz.
Rasbian jest na architekturę ARM, pakiety kompilowane na architekturę x86 raczej nie będą działać, może z wyjątkiem programów napisanych w Perlu, Pythonie czy Bashu, te mogą działać, bo to są języki skryptowe, które bazować mogą na interpreterze obecnym w Rasbianie.
Tylko że one własnie działają bo Kali Linux jest też na ARM. Ja już je raz zainstalowałem tylko że mi się przez przypadek kernel zaktualizował do tego z Kali Linuxa i musiałem reinstalować system.
2505
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:30:05)
Dzięki, z wybraniem odpowiedniego repozytorium Kali Linuxa nie ma problemu, jest taki skrypt Katoolin który automatycznie wybiera i dodaje odpowiednie repozytorium