Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

Panowie mam maly problem w starym iriverku T30 mikroprzelaczniki zaczely waryjowac,
mianowicie rev i ff staly sie nadwrazlive i albo uniemozliwiaja operacje na ustawieniach albo przewijaja utwory do przodu,
rozebralem go i widac ze sa wytarte (blaszki na mikroprzelacznikach) ale bez obudowy dzialaja poprawnie natomiast po zamatowaniu przyciskow i obudowy zaczynaja swirowac.
Czy przypadkiem nie macie na to jakiegos fachowego sposobu.
Dziekuje

człowiek pasjonat :D

Użytkownik

spiluj od srodka przyciski - ryzykowne ale moze sie udac a jakies spraje do stykow albo cos w tym stylu (wazelina pono dobra na wszystko).

pink napisał(-a):
spiluj od srodka przyciski - ryzykowne ale moze sie udac a jakies spraje do stykow albo cos w tym stylu (wazelina pono dobra na wszystko).
Spirytus / wódka. Jeśli wódka, to możesz po kielichu z kimś przy okazji wypić. A że jutro święta.... :D
Oczywiście miałem na myśli piłowanie nie sprzętu / styków, a plastikowych przycisków od strony styków. potem można ewentualnie podłożyć papierek, jakby nie łapało.

Też człowiek :-)

Spirytus ujdzie, pod warunkiem, że nie jest to spirytus salicylowy (może zostawiać osad). Polecam za parę złoty kupić preparat "Kontakt". Służy do regenerowania potencjometrów i przełączników.

Też człowiek :-)

Pavlo950 napisał(-a):
Ja to spozywczym normalnie czyszcze.
Takie marnotractwo! Spożywczy powinno się stosować do nalewek domowej roboty!
Izopropanol jest dużo tańszy niż spożywczy - do kupienia w sklepach elektronicznych.

Użytkownik

Denaturat też daje radę a ile tańszy i też nie pozostawia żadnych śladów.

Użytkownik