Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

Poleci ktoś coś? Oczywiście żeby jakoś się dogadywała z Linuxem, no i żeby przyzwoicie łapała zasięg.

człowiek pasjonat :D

Palacz

Pavlo950 napisał(-a):
Ale wystrzegaj się takich małych pierdów.
Dlaczego ?
Pod debianem działa.
Wystrzegałbym się takich co nie chcą działać.

Użytkownik

Dlaczego się wystrzegać małych pierdów? Gorzej łapią sygnał czy coś?
Gdzie to pisze czy na atherosie czy nie? Bo w specyfikacji nie widzę
Ostatnio edytowany przez Hepita (2015-11-10 21:45:52)

Palacz

Ten "pierd" jest na realteku :)

człowiek pasjonat :D
Hepita napisał(-a):
Dlaczego się wystrzegać małych pierdów? Gorzej łapią sygnał czy coś?
Gdzie to pisze czy na atherosie czy nie? Bo w specyfikacji nie widzę
Router pod biurkiem. lapek na biurku i już jest problem :D chociaż nie wiem, bo problem może wynikać z konfiguracji. W każdym razie atheros normalnie działa. Jeśli nie ma w specyfikacji, to pytaj sprzedawcy. Jeśli sprzedawca nie wiem to idź z lapkiem, podłącz i lsusb -v.
Ostatnio edytowany przez Pavlo950 (2015-11-10 22:10:50)

Palacz

Pavlo950 napisał(-a):
Router pod biurkiem. lapek na biurku i już jest problem :D
U mnie ten podlinkowany pierd bez problemu działał mimo że router był piętro wyżej.
Oczywiście pewnie są lepsze karty.

elektryk dyżurny

ilin napisał(-a):
U mnie ten podlinkowany pierd bez problemu działał mimo że router był piętro wyżej.
a z czego jest strop wykonany? :D
nie miałem tego w rękach, ale też pozostałbym sceptyczny. ta cała technika antenowa i w ogóle...

Palacz

rychu napisał(-a):
ilin napisał(-a):
a z czego jest strop wykonany? :D
nie miałem tego w rękach, ale też pozostałbym sceptyczny. ta cała technika antenowa i w ogóle...

Zalane betonem.

Użytkownik

A to PCI-E to do blaszaka czy lapka? Bo jeśli do blaszaka to TP-LINK TL-WDN3800 a jeśli do laptoa to Intel Centrino Advanced-N + WiMAX 6250. I jedno i drugie działa jak należy, przede wszystkim z normalną prękością. Przetestowałem kilka kart działających na linuksie bez problemu ale prędkości z jakimi debian to obsługiwał pozostawiały wiele do życzenia. Te dwa adaptery polecam bo osobiście ich używam. Oczywiście laptopowa karta będzie działała różnie w zależności od jakości anten w laptopie.

Użytkownik

Do blaszaka.

elektryk dyżurny

@ilin: no jak bez zbrojenia to może jakoś da radę
aczkolwiek mam u siebie strop lekki, bo tylko płyta OSB na drewnianych belkach stropowych, od spodu wełna + kartongips i u mnie rewelacji nie ma, na standardowych antenkach jakie dostałem w pakiecie (całe 2dbi) mam ledwo 2 kreski (jakieś -70 debeemów). jeśli takie cudo bez wydatnej anteny pozwala przebić się z sygnałem pomiędzy kondygnacjami, to jestem pełen podziwu