Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak jestem trochę zdurniały, bo nie wiem jak to rozgryźć.
Windows XP
Z konsoli (cmd) pingi lecą w świat. Jest ok - 22 ms.
Żadna przeglądarka ani program pocztowy nie połączy się z netem. Dostaję komunikat "połączenie zostało zresetowane"
Wirusa nie ma (chyba) - sprawdzone ale to nic pewnego.
Po restarcie kompa net działa tak do pół godziny. Potem znowu kiszka i tak noch einmal
Obstawiam sterownik sieciówki. Ściągnij Driver Booster 3 ( naprawdę wyszukuje nowe stery ) i zainstaluj. Możesz wybrać tylko sieciówkę albo wszystko zaktualizować. Zawsze byłem anty wobec takiego softu ale ten jest free i nie instaluje jakiegoś syfu. Dobre jak myślisz, że masz dobry sterownik ale nie działa lub działa ale niestabilnie. Druga opcja to bym stawiał na sterownik chipsetu.
Pozdrawiam
może jakiś sprzętowy wałek, spróbuj z inną kartą
O, jest ślad :) dzięki.
To jest zwykła klasyczna RTL-ka. Wymienię bo to na slocie siedzi, a mam jeszcze kilka w zapasie.
BlackEvo napisał(-a):
Obstawiam sterownik sieciówki. Ściągnij Driver Booster 3 ( naprawdę wyszukuje nowe stery ) i zainstaluj. Możesz wybrać tylko sieciówkę albo wszystko zaktualizować.
Aktualizacje w martwym i do tego zabytkowym 14 letnim niewspieranym przez Microsoft systemie? Powodzenia :D
neo86 napisał(-a):
Aktualizacje w martwym i do tego zabytkowym 14 letnim niewspieranym przez Microsoft systemie? Powodzenia :D
Chłopie naucz się czytać. Mówię o sterowniku który może być wadliwy podczas obsługi. Może akurat na tym leciwym systemie jest jego wersja 34.xxx a w sieci dostępna dla XP jest wyższa... To, że system oficjalnie nie ma wsparcia od M$ nie oznacza, że nie można do niego poszukać lepszego sterownika pod konkretne urządzenie.
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2015-10-09 18:08:25)
U mnie zmiana karty wiąże się tylko ze zmianą MAC-adresu na serwerze. 15 sek roboty.
Zapodałem wątek dlatego, że pingi lecą a programy kupa. Dlatego ponieważ mam karty w zapasie mogę sobie pozwolić na wymianę. Czy sterownik ? zawsze mogę wcześniej podmienić i sprawdzić. Podaliście mi ślad, za co gorąco dziękuję :)