Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam mam problem mianowicie nie potrafię poradzić sobie z nagraniem windowsa 7 na płytę (oczywiście bootowalną) z poziomu debiana siedzę nad tym od wczoraj szukałem już rozwiązań ale nie potrafię znaleźć czegoś co by mi pomogło
proszę o pomoc
2101
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:21:22)
uzytkownikubunt napisał(-a):
Też polecam K3B. Brasero u mnie nie chciało wypalić bootowalnej płyty.
Pojęcia nie mam jak jest z zależnościami. Tzn czy Brasero i reszta dociąga to samo co K3B. Ale! K3B to chyba najlepsza graficzna opcja do nagrywania płyt,
Płyta się nagrała lecz nie uruchamia się przy włączaniu laptopa.
2102
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:21:24)
Nagrałem k3b i tak mam ustawione boostowanie w bios
szpryc napisał(-a):
Płyta się nagrała lecz nie uruchamia się przy włączaniu laptopa.
Z Windowsem czasami tak bywa. Płyty nie są drogie.... Czy mógłbyś wrzucić na płytkę najnowsze Ubuntu? Sprawdzimy, czy to wina płyty z Windowsem, czy czegoś innego.
W k3b jak nagrywasz to masz opcje do wyboru "nagraj jako plik" i "nagraj jako obraz" (albo podobnie brzmiące). Trzeba wybrać tą drugą. Brasero - o ile dobrze pamiętam - nagrywa właśnie cały plik jako plik tak jakbyś wrzucał np zdjęcia (zazwyczaj plik po pliku).
Ostatnio edytowany przez Pavlo950 (2015-07-30 05:26:34)
2103
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:21:25)