Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2015-07-30 12:06:30

markweb - Nowy użytkownik

markweb
Nowy użytkownik

Podpięcie domeny do konkretnego folderu

Witam,

Mam hosting, gdzie za pomocą panelu admina, może sobie utworzyć folder gdzie będzie przechowywana moja strona.
Folder jest tworzony automatycznie w lokalizacji: /domains/mojastona.hosting.pl. W katalogu mojastrona.hosting.pl znajduje się folder w którym muszą znaleźć się pliki by strona działa, ten folder to: public_python

Mój problem polega na tym, że chce podpiąć do tego folderu ze stroną konkretną domenę.
Szukałem rozwiązań na ten temat i polecono mi wykonać dowiązanie symboliczne.

Proszę mi powiedzieć czy to ma rację bytu i czy polecenie poniżej jest poprawne:

Kod:

ln -s /domains/mojastrona.hosting.pl/folder_ze_stroną /domains/mojastrona.hosting.pl/public_python

#2  2015-07-30 13:15:26

mati75 - Psuj

mati75
Psuj

Re: Podpięcie domeny do konkretnego folderu

Pewnie hosting oparty o Directadmin, powinien w nim być plugin do zmiany katalogu dla vhosta. Ewentualnie napisałbym do supportu żeby vhost zmienili, bo symlinki czasem potrafią nie działać.

https://l0calh0st.pl/obrazki/userbar.png

#3  2015-07-30 13:31:34

ethanak - Użytkownik

ethanak
Użytkownik
Serwis

w nowych wersjach da nie działają. a co do zmiany katalogu to trzeba by było wejść na da z poziomu admina i tam ostro namieszać, a nie każdy hostingowiec chce (potrafi) uskuteczniać takie fanaberie.

Nim mechaniczne larum zagrasz mi, kanalio,
głosząc nadejście Javy - śmiertelnego wroga!
Zespół Adwokacki Dyskrecja

#4  2015-07-30 17:32:05

Jacekalex - Podobno człowiek...;)

Jacekalex
Podobno człowiek...;)

Lepiej zmień hosting na taki, gdzie jest jakaś dokumentacja i jakaś pomoc techniczna, czasami można trafić nawet takie, gdzie mają własne firmowe forum dla użytkowników, jak np w OVH.

W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem  para bellum  ;)       |       Pozdrawiam :)

Stopka forum