Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2015-05-29 07:19:12

adapter - Użytkownik

adapter
Użytkownik

Problem z rozszerzeniem "Recent items" dla Gnome

Od jakiegoś czasu klikając na dowolny link z listy "Recent items" nie otwiera się plik tylko okno nautilusa, tj. lokalizacja pliku w menedżerze. Do tej pory działało to idealnie (po upgrade z wheezy do jessie również). Czy to jest jakiś bug? [Debian Jessie - stable, Gnome 3.14.1]

Ostatnio edytowany przez adapter (2015-05-29 07:21:52)

#2  2015-06-01 22:22:26

adapter - Użytkownik

adapter
Użytkownik

Re: Problem z rozszerzeniem "Recent items" dla Gnome

Już wiem, skąd problem się bierze. Nie do końca jeszcze to rozpracowałem. W środowisku xfce ustawiłem domyślny menedżer plików nautilus, co wpłynęło na niepoprawne działanie rozszerzeń 'Recent items' i 'Files menu' w Gnome. Po powtórnej zmianie w środowisku xfce na domyślnego menedżera plików - Thunara problem w Gnomie zniknął. Pliki otwierają się bezpośrednio z ww. rozszerzeń. Jest tylko mały problem, bo w przypadku próby otworzenia katalogu z rozszerzenia 'Files menu' okno otwiera się w Thunarze, a chciałbym w Gnomie posługiwać tylko nautilusem.

Ostatnio edytowany przez adapter (2015-06-01 22:26:38)

Stopka forum