Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam dosyć nietypowy problem ze sterownikiem fglrx. Gdy opalam iksy poraz pierwszy, zaraz po włączeniu komputera, wszystko działa bez problemu. Jednak gdy je wyłącze i jeszcze raz wpisze startx, to komputer całkowicie zdycha, nawet przez ssh nie da się go wyłączyć. W logach nie ma nic. Wiecie jak naprawić ten problem?
Karta: ATI Radeon 9100
Sterowniki: 8.24.8-1, instalowane normlanie z repo (aptitude install fglrx-drvier fglrx-kernel-src).
Xorg: 7.0.18
Debian Unstable 2.6.15
Section "Device" Identifier "ATI Technologies, Inc. Radeon R200 QM [Radeon 9100]" Driver "fglrx" BusID "PCI:1:0:0" VideoRam 65536 Option "VideoOverlay" "on" Option "OpenGLOverlay" "off" Option "UseInternalAGPGART" "no" EndSection
Section "Module" Load "bitmap" Load "ddc" Load "dri" Load "extmod" Load "freetype" Load "glx" Load "int10" Load "type1" Load "vbe" EndSection
U mnie jest tak:
Section "Module"
Load "bitmap"
Load "dbe"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "record"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection
Mam dosyć nietypowy problem ze sterownikiem fglrx. Gdy opalam iksy poraz pierwszy, zaraz po włączeniu komputera, wszystko działa bez problemu. Jednak gdy je wyłącze i jeszcze raz wpisze startx, to komputer całkowicie zdycha, nawet przez ssh nie da się go wyłączyć. W logach nie ma nic. Wiecie jak naprawić ten problem?
Karta: ATI Radeon 9100
Sterowniki: 8.24.8-1, instalowane normlanie z repo (aptitude install fglrx-drvier fglrx-kernel-src).
Xorg: 7.0.18
Debian Unstable 2.6.15
Kod:
Section "Device" Identifier "ATI Technologies, Inc. Radeon R200 QM [Radeon 9100]" Driver "fglrx" BusID "PCI:1:0:0" VideoRam 65536 Option "VideoOverlay" "on" Option "OpenGLOverlay" "off" Option "UseInternalAGPGART" "no" EndSectionKod:
Section "Module" Load "bitmap" Load "ddc" Load "dri" Load "extmod" Load "freetype" Load "glx" Load "int10" Load "type1" Load "vbe" EndSection
Zainstalowałeś nagłówki jądra i zbudowałeś pakiet z modułem fglrx przy pomocy module-assistant?
czadman :: Tak.
To zapodaj loga z X.
Tutaj masz log, gdy komp się zawiesza: http://impostor.webpark.pl/zly.txt
Dla porównania, gdy wszytko jest w porządku: http://impostor.webpark.pl/dobry.txt
No faktycznie nic nie pisze. Wypróbuj kernela 2.6.16 z repo, nigdy nic nie wiadomo. Fglrx miewa się różnie z różnymi wersjami jądra.
No faktycznie nic nie pisze. Wypróbuj kernela 2.6.16 z repo, nigdy nic nie wiadomo. Fglrx miewa się różnie z różnymi wersjami jądra.
Na razie nie będę kompilować kernela, poczekam aż wyjdzie 2.6.17.