Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Do końca wakacji chciałbym stopniowo (lub hurtem) wymienić wnętrzności mojego blaszaka i być może monitor. Jako, że nie jestem na czasie z hardwerem chciałbym zapytać na co zwrócić baczniejszą uwagę i jaka powinna być moc zasilacza (obecnie mam 420 watowy), albo po prostu co polecacie.
Na kompie ma być Windows 8.1 do gier i Debian Testing do ogólnej pracy (internet, nauka, filmy itp).
Budżet to suma do 2000 zł. Można za to kupić nowiutką centralkę w sklepie, więc uważam że suma jest rozsądna.
Z góry dzięki.
Dzięki, ale mam pytanie. Moc zasilacza nawet najdroższego wynosi 430 watów. To wystarczy? Zbyt mała moc wpływa na działanie komputera.
Podejrzewam, że ten kto układał te zestawy ma o tym jakieś pojęcie i dobrał prawidłowo. :) Tam gdzie są np. dwie karty GTX960 jest już zasilacz 650W.
Przykładowo procesor haswell max TDP 50W + płyta, dysk, karta integra, da może max 100W pod obciążeniem na linii 12V, także nie ma co przesadzać
To dlaczego zasilacze potrafią mieć 1500 W?
Żeby obsłużyć 3/4 topowe karty graficzne?
Np do konfiguracji tri i quad sli-crossfire topowych kart graficznych