Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak w temacie podpinam HDD pod inny komp, robię jedną małą partycję na którą zrzucam zawartość DVD Sarge'a. Jak uczynić go bootowalnym, cobym już na docelowym kompie bez napędów zbootował instalatora i zrobił instalkę na tymże dysku.
Pozdro
Gdzies na forum(poszukaj dokladnie) byla mowa o przenoszeniu systemu na inny dysk. W googlach tez jest mase odpowiedzi na Twoje pytanie. Polega to na tar'owaniu systemu, przeniesieniu go na drugi dysk i ponowna instalacja tylko bootloadera.
// edit
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=3410 <-- to Ci sie moze przydac
Gdzies na forum(poszukaj dokladnie) byla mowa o przenoszeniu systemu na inny dysk. W googlach tez jest mase odpowiedzi na Twoje pytanie. Polega to na tar'owaniu systemu, przeniesieniu go na drugi dysk i ponowna instalacja tylko bootloadera.
// edit
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=3410 <-- to Ci sie moze przydac
Eniac`owi chyba chodziło jak zainstalować system sarge DVD nie nagrywając obrazów na dysk... przynajmniej tak Zrozumiałem.
pierwszą płytę na 100% musisz nagrać ale reszte możesz poprostu zamontować (waŻne żebyś miał jak zainstalować system bazowy np. netinstall) a potem apta konfigurujesz na lokalizacje gdzie zamontowałeś obrazy płyt. inaczej się chyba nie da
Znalazłem Panowie!
Wstyd sie przyznać, ale było to na płytce ukryte w pliku o mało mówiącej nazwie "install.htm" (kto by to czytał ;P)
Paragraf inne metody instalacji :
tworzymy np. bootowalną dyskietkę z obrazu : hd_grub.img załączonym też na płytce. Bootojemy i następnie lecimy z tym koksem- instalacja z dysku.
Przeprowadzę to jakże śmiałe przedsięwzięcie i powiem jak wyszło, gdy tylko wrócę z maturki z fizyki w środe pamiętnego dnia 17.05.06 ...
Mam taki plik, ale z mdk. Po zbootwaniu pojawia sie problem.
Żada on wyłacznie cd i nic poza tym. Myśle że to kwestia parametrów ale nie wiem jakich. Dodatkowo mam wątpliwośc czy odczyta on iso z partycji ext3.
root (hd0,1) kernel /vmlinuz root=/dev/ram0 ramdisk_size=12000 devfs=mount,dall noapic initrd /initrd.gz