Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Czy wiecie, jaki metapakiet jest wybierany dla KDE, gdy w trakcie instalacji z netinstall jest moment wybierania pakietów i są tam środowiska: KDE, Gnone, XFCE itd.? Czy ma to swój odpowiednik w którymś z metapakietów, np. kde-full?
Ostatnio edytowany przez MMW (2015-03-18 08:11:34)
Nie potrzebny Ci żaden metapakiet, instalujesz Dolphina, Akregatora i od razu Ci wcięgnie pól KDE, do tego kde-workspace-bin i już masz KDE.
Jak Ci czegoś będzie brakowało, to sobie doinstalujesz później.
Metapakiet zawsze naciąga tyle śmieci, jak np Avahi, NM, PA, i diabli wiedzą, co jeszcze, że można cholery dostać.
Rozumiem, tak tylko zapytałem, bo bałem się sprawdzać i myślałem, że ktoś za mnie już sprawdził ;)
Podejrzewam, że ten:
Package: task-kde-desktop State: not installed Version: 3.14.1 Priority: optional Section: tasks Maintainer: Debian Install System Team <debian-boot@lists.debian.org> Architecture: all Uncompressed Size: 21.5 k Depends: tasksel, task-desktop, kde-standard, kdm Recommends: kdeaccessibility, menu-xdg, libqtgui4-perl, libqtcore4-perl, k3b, k3b-i18n, network-manager-kde, kdesudo, libreoffice-kde, apper, gimp, iceweasel, libreoffice, libreoffice-gcj, libreoffice-help-en-us, mythes-en-us, hunspell-en-us, hyphen-en-us, system-config-printer Description: KDE desktop environment This task package is used to install the Debian desktop, featuring the KDE desktop environment, and with other packages that Debian users expect to have available on the desktop.
Jeśli faktycznie to ten, to dobrze, że go nie wybierałem ;) Za dużo zbędnego balastu. Dziękuję za wyjaśnienie.
Ostatnio edytowany przez MMW (2015-03-18 08:11:01)
Strony: 1