Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, w niektórych poradnikach dot. kopii zapasowej jest polecenie z tym atrybutem a w niektórych bez. Rozumiem, że z tym atrybutem nie kopiują się inne systemy plików? Czy potrzeba go w ogóle używać jeśli chce skopiować tylko /?
Raz jest:
rsync -avx / /home/root/kopia
A czasem podają:
rsync -avx --delete-excluded / /home/root/kopia
Więc sam już nie wiem ;)
Oczywiście chciałbym skopiować tylko /
___
W sumie zrobiłem już kopie za pomocą 1 polecenia i nie widziałem, żeby mi się coś poza / kopiowało, więc chyba nie trzeba?
Ostatnio edytowany przez nmarx (2015-03-15 12:26:13)
--del an alias for --delete-during --delete delete extraneous files from dest dirs --delete-before receiver deletes before xfer, not during --delete-during receiver deletes during the transfer --delete-delay find deletions during, delete after --delete-after receiver deletes after transfer, not during --delete-excluded also delete excluded files from dest dirs
Nadal nie za bardzo wiem co to znaczy :>
Jeśli przy kopiowaniu za pomocą rsync-a masz jakieś wykluczone pliki/katalogi (--exclude), to zastosowanie (--delete-excluded) usunie je z katalogu docelowego (jeśli tam były).
Ostatnio edytowany przez jacekz (2015-03-15 14:56:23)