Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Zainstalowałem conky-all i mam czarny kwadrat z białym tekstem. Postanowiłem wyedytować plik /etc/conky/conky.conf i /home/oli/conky/.conkyrc .
Albo coś zwalę i nie działa wcale albo jedno na drugie się nakłada. A chodzi mi o taki panel http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=200 … p;postcount=3
Conky: missing text block in configuration; exiting ***** Imlib2 Developer Warning ***** : This program is calling the Imlib call: imlib_context_free(); With the parameter: context being NULL. Please fix your program.
Ostatnio edytowany przez oli (2015-02-12 10:43:50)
Utwórz plik z tą konfiguracją i wywołaj go:
conky -c path/
U mnie działa ta konfiguracja, zwraca jedynie:
Conky: statfs64 '/data': No such file or directory Conky: desktop window (1600003) is subwindow of root window (ad) Conky: window type - override Conky: drawing to created window (0x5a00001) Conky: drawing to double buffer Conky: statfs64 '/data': No such file or directory ssh: Could not resolve hostname uk-cri-lcst01: Name or service not known ssh: Could not resolve hostname uk-cri-lcst01: Name or service not known ssh: Could not resolve hostname uk-cri-lcst01: Name or service not known ssh: Could not resolve hostname uk-cri-lcst01: Name or service not known
Masz błąd w .conkyrc, prawdopodobnie brakuje wartości do jakiegoś parametru, albo w sekcji TEXT coś sknociłeś.
Wklej swój .conkyrc
Dodatkowo nie powinieneś edytować /etc/conky/conky.conf, a skopiować go tylko do ~/.conkyrc
Przecież podał…
Podał to co chciał przekopiować, a nie to co przekopiował i fizycznie ma na dysku :P
Strony: 1