Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Co z tego wybrac ?
1. ECS 648FX-A + procek P4 1,5
2. Epox 8K9AI + procek Athlon 2,2
Plyte nr 2 w miare znam, czy moze ktos cos powiedziec o nr 1 ?
Jak się uda, czasami chodzi ładnie i długo, ale bywa że put, put.
Płyta nie do kręcenia - dobra stabilna, ale daje tylko to co ma
Ja to bym powiedział że ECS to syf :) Epoxa nie miałem, ale kumple chwalą. Natomiast z zasranym modelem ECS k7s5a już miałem nie raz do czynienia. Jakiś sprytny sprzedawca kompów sprzedawal takie zestawy u nas w mieści i kazdy w koło to ma. A chała totalna, bios sie wiesza, magirstrala sama sie przestawia, pamięci niektóre nie chodzą. Ja bym proponował coś Gigabyte, w miare tanie, stabilne płyty z niezłym wyposazeniem.
szkoda ze zapytalem :) teraz to juz mam metlik jak diabli
nie mam zamiaru bawic sie w podkrecanie itp. zastanawiam sie na ECS, jednak to pentium
Intel czy amd wszystko jedno, ale na płycie lepiej nie oszczędzać za bardzo. Można kupić tanią, bez bajerów, ale jakiejś porządnej firmy. Te poważniejsze firmy używają lepszych komponentów i często uaktualniają biosy. No ale jak uważasz. W sumie i najlepszym zdarza sie kiepskie modele wypuścić. Cięzko wyczuć. Zawsze jest gwarancja jakby co :)
A ja mam Epoxa 8rda3i na nforcie 2 ultra i jestem z tej płyty strasznie zadowolony zadnych problemów cały czas jak chodzi tak chodzoła. ECS nie polecam mialem taka wczesniej i gdzie komus upchnałem bo chciał a ja chciałem sie tego jak najszybciej pozbyc.jak juz płyte bierzesz to nie na chipsecie VIA tylko na NFORCE. i uwazam ze ta płyta EPOXA jest duzo lepsza.
MOje jest takie zdanie tak samo porownoujac zasialcz chieftec z megabajtem . Kazdy ma swoje zdanie. Wiekszosc kompów ktere składam znajomym wkładam tam płytki epoxa i jakos to chula i nie ma zastrzezen!!
A ja mam MSI i chwale ją sobie jak diabli.
Teraz są nowe-stare MSI KT4_coś_tam - tania i super dobra. Kosztuje tylko 205 zł. W tych pieniądzach Biexi poleca Gigabyte - też dobra firma
ja mam Gigabyte i nei narzekam
Ja to bym powiedział że ECS to syf :)
ja też :) qmpel miał to 'cudo' na chipsecie ali. ścierwo.
lepiej poszukaj w okolicy jakiegoś asusa. mam płyte sprzed 8 lat, a jeszcze do dziś wychodzą nowe biosy. b. podkręcalna.
słyszałem też opinie, że nforce wcale nie jest lepszy od via, tylko że ją po prostu miażdży...
a w ogóle Tech to weź pod uwagę jakie są tam chipsety, jaka prędkość magistrali, jakie kontrolery, bajery, wszystko. bądź co bądź, płyta główna wcale nie nazywa się główną pro forma...
w tym wariancie zdecydowałbym się jednak na epoxa. co z tego że pentium?
mam starutkiego ABIT-a BE6-II, jest OK
co do ECS siostra śmiga na niej od ponad dwóch lat ( z chipem VIA) i jest very good
Ja tez mam juz troche starą płyte ASUS P3V4X na VIA Apollo Pro133A i jestem z niej bardzo zadowolony.