Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
czy ktos sie spotkal z takim skurwysinstwem
freeradius -X
koncowka loga z polaczenia
modcall[authorize]: module "files" returns ok for request 1 modcall: group authorize returns ok for request 1 rad_check_password: Found Auth-Type System auth: type "System" Processing the authenticate section of radiusd.conf modcall: entering group authenticate for request 1 rlm_unix: Attribute "User-Password" is required for authentication. modcall[authenticate]: module "unix" returns invalid for request 1 modcall: group authenticate returns invalid for request 1 auth: Failed to validate the user. Delaying request 1 for 1 seconds Finished request 1 Going to the next request --- Walking the entire request list modcall[authorize]: module "files"
zarown jak w radiusd.conf zalaczam i wylaczam modul "unix" to jest to samo
uzywam
FreeRADIUS Version 1.0.2 FreeRADIUS Version 1.0.2
ppp-2.4.3
kernel 2.6.16
moze to nie jest odpowiednia mieszanka?
a najbardziej rozchodzi mi sie o te linijki
modcall[authenticate]: module "unix" returns invalid for request 1 modcall: group authenticate returns invalid for request 1 auth: Failed to validate the user
tamted blad zlikwidowlaam literowka w /etc/modules.conf ale za to mam nowy :P
rlm_mschap: No User-Password configured. Cannot create LM-Password. rlm_mschap: No User-Password configured. Cannot create NT-Password.
przy prubie autoryzacji metodom ms-chap
Ja przez literówki juz tyle razy poległem że masakra. A jeszcze przy mojej wadzie jak godzine błędu szukam nieraz sie wkurwie i usuwam cały plik i sobie z backupu czysty biore :P
To zapene szlak by mnie trafił i juz bym go nie konfigurował chyba że by mnie bardzo przypiliło.