Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Aktualnie posiadam nowo zainstalowanego Debiana jednak nie potrafię w żaden sposób zainstalować za,kniętych sterowników do karty graficznej AMD Radeon HD 7770. Sterowniki zamknięte nie znajdują się w repozytorium.
Wersja Debiana:
Debian GNU/Linux jessie/sid \n \l
Wersja jądra:
Linux Matti-PC-Debian 3.14-2-amd64 #1 SMP Debian 3.14.15-2 (2014-08-09) x86_64 GNU/Linux
Wynik polecenia lspci | grep -i vga
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cape Verde XT [Radeon HD 7770/8760 / R7 250X]
Przy próbie zainstalowania sterowników manualnie za pomocą pliku ze strony producenta pojawia się komunikat o problemach z DKMS.
Chciałby zainstalować zamknięte sterowniki by w pełni móc się cieszyć z mojej karty. Jakie jeszcze wyniki poleceń byłyby potrzebne do udzielenia mi pomocy.
Zakładając, że akurat działają: https://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=266341#p266341
ArnVaker dzięki za radę. Zainstalowałem według twoich wskazówek i wszystko działa ;)
Strony: 1