Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Psuj

djjanek napisał(-a):
@mati75 jak robisz testy prędkości to w tym samym czasie ściągaj pliki w kilku różnych serwerów (upload serwerów też są ograniczone), no i nie zapominaj że zapis na dysk też opóźnia ściąganie, zatem możne to TMP w RAM'ie :)
Wiem to, zauważyłem przy gigabicie, że czasem dysk nie wyrabia.

Członek DUG

Futro S450 dotarł właśnie do mnie... Qrde, nie wiem skąd to sobie ubzdurałem, ale w tym FSC nie ma PCI :/
Za to 6xUSB i GBit lan powinny dać radę :) Tylko nie wiem czy da się system postawić jakoś rozsądnie na 1GB karcie flash... Może ktoś próbował np / na CF, a reszta (usr, var, home...) na HDD podłączonym do USB?

Pan inż. Cyc

Bo są wersje z wlutowanym złączem i bez. Kartę wymień na coś szybszego i nie zajechanego. Procesor tez można wymienić, pytanie co masz teraz tam wsadzone?

Członek DUG

Procek AMD Athlon 64 TF20, 800MHz.
Karta to PQI 300x, 1GB.
Czemu zajechane? To zapewne służyło w jakiejś firmie jako terminal, a z tego co wiem to karta była RO w takim urządzeniu...
Wszystko działa, dzisiaj testowałem Damn Small Linux i Puppy Linux - oba działają, DSL jak rakieta (w X-ach, w poróœnaniu do puppy).
Nie potrzebuję procka etc... Samo to maleństwo jest 3-4 razy mocniejsze od mojego routera robiącego za serwerek domowy, więc musi wystarczyć tak jak jest ;P Za nową kartę dam niemal tyle co za całego terminalka - bez sensu...

Członek DUG

Procek okazał się Sempron 3600+, dwie prędkości ma 800 i 1600MHz :) Całkiem rześko!
Kontynuacja moich przygód w innym wątku:
https://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=26427