Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie potrafię w Virtual Machine Manager skonfigurować współdzielonego między matką (Linux), a gościem (Windows). Tak naprawdę nie wiem co podać w ścieżce docelowej w Filesystem. Podawałem C:\Katalog (fizycznie na dziecku Windows istniał taki katalog) lub E:\ (jako nowe urządzenie).
Czy to nie jest jedynie opcja Linux <-> Linux?
Cóż to za dziwactwo Virtual Machine Manager? Twoja jedyna nadzieja.
Ostatnio edytowany przez Zath (2014-08-06 02:19:05)
Prawdopodobnie virt-manager
Zresztą dość dobry program
Udostępniać w teorii możesz przez Sambę (czyli udostępniasz katalog pod Win i z Linuksa wchodzisz)
Ogólnie nie ma chyba automatycznego programu (jak w VirtualBox / VMware) - który sam to robi
Fervi
fervi napisał(-a):
Prawdopodobnie virt-manager
Fervi
Oczywiście, jak również podzielam Twoje zdanie.
VirtualBox mam i używam non stop. Nie mniej jednak poszukuję alternatywy ponieważ w VirtualBox w żaden sposób nie mogę zoptymalizować połączenia z Internetem. Mam na Win program ScrapeBox który nie do końca pracuje sprawnie
a scrapebox przypadkiem nie wymaga fizycznej maszyny? nie jestem do końca pewien...
tak przy okazji spamik to sobie daruj (wiesz o co chodzi)
ethanak napisał(-a):
a scrapebox przypadkiem nie wymaga fizycznej maszyny? nie jestem do końca pewien...
Nie. Dostałem odpowiedź od supportu ScrapeBox:
Yes there is no issue with using 100+ connections with scrapebox, the issue lies somewhere in the virtualization, however I have no direction to give you on what might be causing the issue in the virtualization.
ethanak napisał(-a):
tak przy okazji spamik to sobie daruj (wiesz o co chodzi)
To jest do mnie? Jeśli tak proszę napisać wprost o co chodzi