Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To znowu ja...
Zauważyłem ostatnio, że na laptopie z Linuksem pojawia się taki problem, że gdy piszę jakiś tekst i piszę jakieś słowo wielką literą, to nagle jedna z liter sama wpisuje się w każdym polu z możliwością wpisania do niego tekstu.
Taki przykład:
Jakiś tam tekst. Jakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
No i takie "i" wpisuje się tak gdzie tylko się da i nie pomaga wciśnięcie znowu "i", żeby to tak jakby "odcisnąć". Pozostaje tylko uruchomienie ponownie komputera.
Dodam, że gdy piszę jakieś słowo wielką literą, to używam do tego Caps Locka, a nie shifta. Takie moje zboczenie... Czy to może być powód? Tego posta pisałem teraz z użyciem shifta i problemu nie ma.
Na stacjonarnym komputerze nigdy się to nie zdarzyło. Dystrybucja też nie ma znaczenia, bo wcześniej na laptopie miałem Fedorę i było tak samo.
Z góry przepraszam za zły dział, nie miałem pewności gdzie to napisać.
Próbowałeś podłączyć zewn. klawiaturę, żeby wyeliminować usterkę sprzętu?
Niestety nie mam żadnej klawiatury, którą mógłbym podłączyć do laptopa. Jednak nie wydaje mi się, że to wina samego laptopa, bo między Fedorą a Debianem miałem na jakiś czas Vistę zainstalowaną i tam nigdy nie było problemu z pisaniem. Wygląda na to, że chyba muszę się przestawić na shift. :p