Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
to pewnie na maksa lamerskie pytanie, sory wszystkich zainteresowanych, ale po prostu nigdy nie używałem kde (wmaker rlz). używa go natomiast moja siostra, która była stwierdziła, że ten kibel na pulpicie ni cholery nie jest jej potrzebny i ze wzgledów estetycznych lub innych babskich postanowiła go usunąć.
ma któś pojęcie jak to ugryźć?
Jaki kibel?
zdaje się że nie pomoże - po restarcie się odrodzi
dawno nie uzywałem KDE więc dokładnie nie powiem gdzie, ale gdzies ustawiało się co ma byc na pulpicie (partycje, cd-romy, chyba tez śmietnik tam był)
zdaje się że nie pomoże - po restarcie się odrodzi
zawsze można do autostartu dodać "rm Desktop/cośtam.desktop" :)
Zaciekawil mnie temat kibla, wiec postanowilem sprawdzic jak sie go pozbyc i powiem tak:
Wystarczy usunac z folderu Desktop plik Trash.desktop a po restarcie go nie zobaczymy ;-)
zgadza si ja też sprawdziłem z ciekawości nie odradza sie a pulpitek zyskuej na wyglądzie ;p
wow niesmiertelny kibel :]
hehe :)
a tak w ogóle to dzięki za pomoc
albo...
ustaw sobie w centrum sterownia adres do "kibla" na adres katalogu rozpoczyjacy się od kropki ;)
i ustaw aby nic do niego nie było przenoszone a od razu kasowane z dysku
1. nie widać "kibla"
2. nic w nic nie ląduje bo ustawienia nie pozwalają na to ;)
Rozwiązanie dla "klikaczy" ;) :
Prawy klawisz myszy na panelu i wybieramy: Add Applet to Panel
Wybieramy Trash
Przenosimy Trash z pulpitu do Trash-a w panelu
Prawy klawisz myszy na Trash-u w panelu/Remove from Panel/Applet/Trash
P.S. Nie wiem jak sytuacja po ewnetualnym restarcie. Trzymam sobie kosz właśnie jako applet w panelu.