Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jacekalex napisał(-a):
ethanak napisał(-a):
święte słowa, pani szanowna!
Właśnie dlatego wolę Perla. :D
I ja powoli się do niego przekonuję ale jednak Python to takie moje "dziecko" w którym napiszę WSZYSTKO ;) w każdym razie w pracy perl i tam printy lecą na potęgę ;)
Ostatnio edytowany przez Trin (2014-07-19 16:53:46)
A może byście tak zauważyli, że python i python3 to dwa różne języki?
Szybki quiz: ile użytkowych aplikacji z górnej półki (nie mówię tu o jakichś "hello world" czy wtyczkach do Gedita) zostało napisane w p3? Ktoś zna tę drugą?
A w ogóle Perl to przerośnięty Awk :-P
Ostatnio edytowany przez ethanak (2014-07-19 18:40:07)
Zaraz się tu pokaże c++. Chodzi mi tez o w miarę łatwy język.
Ostatnio edytowany przez tajwan (2014-07-20 00:03:46)
Bez umiejętności logicznego myślenia w żadnym języku nie zawojujesz.
Wybierz zwyczajnie coś co ma dobrą dokumentację i dużo poradników.
Myślę właśnie że python będzie dobry
tajwan napisał(-a):
Myślę właśnie że python będzie dobry
Python jest bardzo specyficzny. Java będzie jeszcze dobra, myślę że w sam raz - bądź co bądź ma szersze zastosowania.
No to może PHP? Taki fajny, uniwersalny... i takie fajowe rzeczy można w nim pisać (np. Joopla albo Wordpies) ;)
ethanak napisał(-a):
No to może PHP? Taki fajny, uniwersalny... i takie fajowe rzeczy można w nim pisać (np. Joopla albo Wordpies) ;)
To Ty powiedziałeś, że pehape jest fajne...
A co nie jest? Fajny jest!
Nie pamiętam z której to wersji Produktu Horego Programisty... ale któraś piątka.
<?php $a=array('jeden' => 'a','dwa' => 'b', 'tszy' => 'c'); $a="xyz"; echo $a['dwa']; ?>
A w wyniku miałaś "y"...
Nie powiesz że nie fajne!
A coś takiego:
OSC jak wiadomo działał na PHP4, na PHP5 jakoś nie chciał. Mądregłowy od PHP znalazły rozwiązanie - w pewnej krytycznej linijce trzeba było wpisać
$this = null;
Nie powiesz że nie fajne?