Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Na lapku postanowiłem postawić do gierek i innych pierdół Windowsa 8.
O ile na Manjaro miałem kwadratowe jaja z grafiką, to tutaj kurde jaja są wręcz podniesione do sześcianu.
Wszelakie sterowniki ze strony AMD nie działają.
Grafika a lapku to ATI Mobility Radeon HD 2400, na manjaro było trochę cyrków ze steamem a compton przycinał.
Na windowsie nawet rozdzielczości natywnej monitora nie da rady ustawić, jest ładowany jakiś standardowy sterownik obrazu.
Instalacja jest świeża, poza Firefoxem i instalacją sterowników od grafiki nie było robione nic.
Co może być w stanie coś zaradzić?
877
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:54:32)
Wysłać ATI z jego kartami do /dev/null i zainteresować się Nvidią.
Do kart nie starszych niż 7 lat Nvidia robi stery nawet na FBSD.
Karty starsze niż 7 lat też mają dużo lepsze wsparcie, niż w ATI/AMD.
Teoretycznie to ma działać na Win 8, wszak Vista, 7 i 8 to w większości ten sam kernel. Nawet pobrane instalatory mają oznaczenie Win8...
Chyba zgłupieję z Microsoftem i tymi jego wynalazkami.
878
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:54:33)
Tutaj już nie wiem kompletnie co się dzieje... Niby to jest wspierane, a instalator mi ordynarnie pokazuje pośladki, jedyne co w folderze zainstalowało mi się w program files to... Ten sam instalator z którego próbowałem zainstalować sterowniki. Pozostawię to bez komentarza.
879
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:54:35)
kolega miał podobny problem, ale jakimś cudem stery pod XP działały więc możesz spróbować
Ostatnio edytowany przez copowieryba (2014-07-01 23:56:56)