Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Planuję zakup drukarki laserowej (interesuje mnie tylko aby była kolorowa i obsługiwała druk dwustronny). Bardziej zależy mi na bardzo dobrej jakości wydruku niż na kosztach eksploatacji itp. Cena max 600-700zł. Miał ktoś doświadczenie z takim sprzętem w co się wstrzelić?
Ostatnio edytowany przez menel (2014-06-16 18:08:55)
Najlepsze wsparcie i największy wybór sterowników ma HP, potem ddddłłłłłłłłłuuuuuggggggooooo nic, potem wreszcie reszta. :D
Też pierwsze co to typowałem właśnie hp (posiadam atramentówkę i chodzi na linuksie bardzo dobrze). A jak się sprawa przedstawia z jakością wydruku i samego urządzenia? jakieś konkretne modele polecacie?..Nigdy nie miałem styczności z takim sprzętem (zawsze korzystałem z atramentówek) dlatego wolę zapytać przed zakupem, w końcu hajsy nie małe..
Ostatnio edytowany przez menel (2014-06-16 19:00:47)
Mam do czynienia ze starymi laserami hp. Jak ustawisz tak wydrukuje. W porównaniu do lasera Samsunga jest różnica na plus.
Akurat z HP bywa różnie na kilku laserach był tak tandetny wydruk że nie warto było drukować (wychodził raster kropkowy). Ja tam w domu mam Samsunga i po instalacji sterownika wszystko mi działa... no może oprócz dupleksu bo mam model akurat bez. Za to na Lexmarku w pracy z dupleksem działa wszystko... Oprócz debilnego nazewnictwa podajników ale jak się rozpracuje nazwy i zapamięta to jest dobrze :)
Godnym uwagi jest również Brother. W pracy mam Brother HL-2270DW jest ona monochromatyczna, duplex działa. Sterowniki są dostarczane przez producenta.
to teraz jestem w kropce;) a modele Panowie możecie jakieś konkretne podać, których unikać ewentualnie lub które polecacie??
Strony: 1