Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W kde nie mam opcji wylacz komputer musze sie wylogowac i zrobic rebot poczym wylaczyc przyciskiem komputer. Wiecie co zrobic bym mogl wylaczyc komputer w kde?
U mnie ta opcja pojawia sie jak wlaczam kde przez kdm :)
W kde nie mam opcji wylacz komputer musze sie wylogowac i zrobic rebot poczym wylaczyc przyciskiem komputer. Wiecie co zrobic bym mogl wylaczyc komputer w kde?
zainstaluj kdm, potem wyłączanie będziesz miał pod prawą myszą
Mam zainstalowane kdm, gdm i coś jescze . W konsoli wpisalem:
su - haslo
dpkg- reconfigure gdm i wybralem kdm, zrobilem reboot i teraz mam opcje :)
Dziekuje za odp :D
No właśnie, a da się wogóle tak zorbuć, by używając gdm można wyłączyć kompa spod KDE?
Da się, ale musisz ręcznie dodać progrogramy /sbin/poweroff i /sbin/reboot do Kmenu.
Da się, ale musisz ręcznie dodać progrogramy /sbin/poweroff i /sbin/reboot do Kmenu.I normalnie da się wyłączyć, bez haseł itp.? Aha, jeszcze jak w gdm wyłączyć hasło na wyłączanie i rebootownie?
W gdm się chyba nie da...
poza tym nie rezygnuj z gdm`a tylko po to żeby móc wyłączyć bo ja używam gdm bo ma opcje automatycznego łądowania a kdm nie.
Pewnie masz sarge`a no nie?
zrób sobie aktualizacje kde do wersji 3.5.x bo w tamtej nawet jak używasz gdm to jest opcja wyłączania bez hasła ;)
zrób sobie sid`a albo backports.org