Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Z teego co wyczytałem na forum to część preferuje Operę, a część Firefoxa. do tej proy używałem Opery, ale zauważyłem, że Flasha to nie chyba nie lubi, bo czesto zdaża się, że nie czyta go. Ff czyta, ale bez dźwieku, zwykła Mozilla najlepij się sprawuje, ale nie rowijan już (niestety). Znalazłem ostanio taki wynalazek jak Kazehakase, ale nie mam pojecia jak to się sprawuje, jak Flash, Java, wtyczki itp. Używa/ł ktoś tego cuda?
każd ama wady ... ja uzywam firefoxa według mniej najbardziej intuicyjna jest i ma zajebystą wtyczke do ogame o nazwie foxgame <LOL>
Mi w Operze szybciej się strony ładują, ale tak to wolę firefoxa(chociaż nowa opera chyba przypadnie mi do gustu). Szkoda trochę że nawet z fasterfoxem nie działa tak szybko jak opera.
A może zna ktoś jakieś wtyczki co to poprawiają szybkość wczytywanych stron w ff?
oj czy ktoś próbuje to nawiązac wojnę wyznawców opery przeciwko foksowców?
najlepsza przeglądarka jest ta która najbardziej ci pasuje i tyle, mi pasuje opera i zniej korzystam, a z flashem to nie mam żadnych problemów
oj czy ktoś próbuje to nawiązac wojnę wyznawców opery przeciwko foksowców?
Niee, to nie ma sensu, żeby wszczynać wojnę, o przeglądarki :)
a z flashem to nie mam żadnych problemów
Ja w operze też nie mam żadnych problemów z flashem.
apt-get install lesstif2
puźniej instalacja flasha no i opera nie ma żadnego problemu
Ja używam na codzień(nie od zawsze) Konqueror-a
Prosty szybki i wygodny ale wymaga kde które według większości szybkie nie jest.
puźniej instalacja flasha no i opera nie ma żadnego problemu
o ile z operą nei am o tyle z konquerorem jest :]
nei udało sie mi zainstalować flasha pod nią ;p
mi zbytnio w konquerorze nie działa shockwave natomiast flash jako tako tylko np. jak chce grać w jakąś gre to klawiatura nie działa na flasha więc musze w firefoxie natomiast w firefoxie u mnie nie działa zmiana czcionki wogóle ją ingoruje...
Ja się swego czasu poświęciłem i na forum opery zajrzałem ;P
EDIT:
Dajcie jakiegoś linka do shockwava to se sprawdze ;)
Ja się swego czasu poświęciłem i na forum opery zajrzałem ;P
że tez nei wpadłem na to że instalacja flasha pod konquerora będzie na forum opery ;P dobre
A ja tam wolę Operę. Kiedyś próbowałem się przesiąść na Firefoxa, ale jak chciałem, by miał tyle funkcji co Opera, to musiałem wmontować do niego jakieś 30 kilka wtyczek. No i lisek już nie był taki lekki. Zaczął strasznie długo się uruchamiać i wróciłem do mojej ukochanej Opery.
musiałem wmontować do niego jakieś 30 kilka wtyczek
ja właśnie lubię lisa za te wtyczki - chcesz to masz nie chcesz to sobie przestrzeni nimi nie zaśmiecasz ;) Masz wtyczki do blokowania reklam, do obsługi mplayera(nawet ładnie działa ostatnio), do TOR'a i do czego jeszcze dusza zapragnie. Tak z ciekawości to co to za 30 wtyczek ? U mnie jest:
WellRounded FlashGot AdblockPlus Adblock Filterset.G Updater Resize Search Box ImageZoom Tab X motyw La Breeze
Opery próbowałem ale to chyba kwestia już przyzwyczajenia.
Firefox rzadzi niepodzielnie. Program jest swietny, a wersja 2 (a co dopiero 3!) bedzie naprawde niesamowicie szybka. Kto nie wierzy, moze sprawdzic samemu bardzo wczesne wersje rozwojowe.
Opera nie jest wolna, wiec zupelnie mnie nie interesuje. Nie wiem jak mozna jej uzywac majac tyle wolnych przegladarek do wyboru.
Może nie jest wolna ale nie jest też powolna :> To taki przytyk do firefoxa, który pod linuksem wlecze się strasznie.
Wcale nie. Na moim sempronku 2500+ chodzi jak marzenie. Opera jakieś dziwaczne rzeczy robiła ze stronami, to sie przesiadłem.
A ja słyszałem, ze na przeglądarce 12345 trawa jest jeszcze bardziej zielona, a niebo jeszcze bardziej niebieskie.
Najlepszą przeglądarką jest ta, ktora najbardziej odpowiada jej użytkownikowi.
Może nie jest wolna ale nie jest też powolna :> To taki przytyk do firefoxa, który pod linuksem wlecze się strasznie.
Wcale nie. Na moim sempronku 2500+ chodzi jak marzenie. Opera jakieś dziwaczne rzeczy robiła ze stronami, to sie przesiadłem.
athlon 2000+ też bez zarzutu firefox rulez, wmaker suck ;)