Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Serwus. Po pierwsze; ogłoszenie ma sens, tylko dla osób korzystających z wersji 6 aka Squeeze na komputerach z procesorami firmy Intel. Niemniej, komunikat uważany jest za aktualizację bezpieczeństwa. Użytkownicy nowszych wersji Debiana (np. Wheezy, Jessie etc.), otrzymali już w/w poprawkę. To wydanie/aktualizacja zawiera poprawki dla wielu poważnych problemów w procesorach Intel (microcode), wytworzonych, wyprodukowanych w ciągu ostatnich pięciu lat. Niektóre z problemów rozwiązanych przez ową aktualizację, powodowały poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa.
Instrukcje (oraz szczegółowe informacje) jak zainstalować aktualizację dostępne są w tym miejscu: Intel processor microcode security update
Pozdrawiam.
Tak ja dzisiaj w Wheezym już ten pakiet dostałem z backportów
Dzięki za info.
Ale jeśli w końcu nie zdecydujesz się pisać niusów na portal, to naprawdę się obrażę. ;)
Cześć azhag. Nie uważasz, że dział Ogłoszenia, również jest odpowiednim miejscem, w którym można zamieszczać informacje tego typu? Mam na myśli np. ten wątek :- )
Jest dobrym miejscem. Co nie zmienia faktu, że niusy na portalu jest lepszym miejscem ;)
Strony: 1