Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam server ale mam do niego tylko i wylacznie dostep zdalny i szukam jakiegos programu do obslugi DC++ z konsoli ale chodzi mi o cos czym moglbym wyszukiwac etc. Albo jak nie da sie tak to chcialbym (ale nei wiem jak to zrobic) zdalnie korzystac z dc graficznego i tutaj nie wiem czy wystarczy servervnc i zainstalowac sobie jakiegos progsa do obslugi dc czy musze postawic serwer xow i jakies srodowisko graficzne np gnome i dopiero wtedy? Ja chce korzystac tylko z tego jednego programu graficznie nic wiecej nie bede uzywac pomoze ktos?
PS: w prosilbym o dokladne wytlumaczenie poniewaz linuxem zajmuje sie jak narazie tylko z konsoli i nie znam sie na Xach :(
Gadalem z znajomym co uzywa dc.
Program jakiego uzywa to jest valknut to jest graficzny, z tego co mowil to sa jakies pod konsole ale sa ograniczone:)
Zeby go obslugiwac przez vcn to tak musisz miec iksy zianstalowane.
apt-get install xwindow-xorg i juz masz:) do tego mozesz sobie dograc dla wygody jakiegos menagera, to serwer to jakiegos lekkiego np fluxboxa i juz.
Pozdro
nie rozumiem tego:
do tego mozesz sobie dograc dla wygody jakiegos menagera
jakiego managera? tj managera czego?:(
BTW:
apt-get install xwindow-xorg
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
E: Nie udało się odnaleźć pakietu xwindow-xorg
mam testing :)
nie ma czegoś takiego jak xwindow-xorg
apt-get install x-window-system
apt-get install xserver-xorg
konsolowy odpowiednik DC++ to dctc,
graficzne:
dcgui - Direct Connect Graphical client (GTK+) (peer-based file-sharing)
no i valknut oczywiście
konsolowy ldcc
http://www.softservice.com.pl/ldcc/
tak nie dalem - :) oczywiscie mialo byc x-window-xorg:)
a menagera chodzilo mi o cos takiego jak kde, gnome itp. ale do samego vnc i obslugi dc nie ma po co takich instalowac dlatego napisalem zebys fluxboxa zainstalowal:)
hmm vnc postawione ale nie wiem jak odpalic tam dcgui bo jak sie zaloguje po vnc to widze tylko pusty ekran :( nie mam dostepu do serwa na tty ale jak bedzie trzeba to sie postaram i go zdobede :D
cos takiego mam
http://dar3k.zic.pl/screenshot.jpg