Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Podczas odpalania gmplayera wywala mi taki błąd:
MPlayer 1.0pre7try2-3.3.5 (C) 2000-2005 MPlayer Team CPU: Advanced Micro Devices (Family: 8, Stepping: 0) Detected cache-line size is 64 bytes CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1 Skompilowany dla procesora z rozszerzeniami: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE SSE2 vo: X11 running at 1280x1024 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local display) Błąd RTC Linuksa w ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied Spróbuj dodać "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" do skryptów startowych. Gtk-WARNING **: Nie można odnaleźć modułu ładowalnego na ścieżce: "libindustrial.so",
Co mam doinstalować żeby działał? tego libindustrial.so nigdzie nie moge znaleść. :/
Ok zainstalowałem to i później miałem taki komunikat:
vo: X11 running at 1280x1024 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local display) Błąd RTC Linuksa w ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied Spróbuj dodać "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" do skryptów startowych.
więc dodałem do ~/.mplayer/config wpis echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq i teraz mam takie coś:
Option echo needs a parameter at line 3
i nie mam pojęcia co dalej :/
to nie w konfigu mplayera, tylko do skryptu startowego. Jak stworzyłeś już jakiś to po prostu to do niego dopisz, jak nie, to zrób taki pliczek:
#!/bin/bash echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq
wrzuć go do /etc/init.d/ i wklep w konsoli jako root:
chmod +x /etc/init.d/twoj_pliczek ln -s /etc/init.d/twoj_pliczek /etc/rc2.d/S99twoj_pliczek
powinno pomóc
Na końcu pliku /etc/sysctl.conf dodaje sie wpis:
dev/rtc/max-user-freq=1024
i załatwione.
Swoją drogą, nie lepiej dodawać do ruleveli za pomocą update-rc.d?