Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam semprona 2600+ 64-bit. zasntanawiam sie nad przesiadka na debiana pod ta architekture. mam troche pyta nw zwiazku z tym:
1. czy ilosc pakietow pod amd64 jest mniejsza/wieksza niz pod i386? czy bez problemu zainstaluje pakiety dla i386?
2. czy taki system jest bardziej problemowy?
3. w ogole czy warto sie przesiadac, tj czy zauwazne roznice?
4. tu taki problem, bo ma mnetinstala, nawt instalowalem, tylko zawsze sa jaies problemy. nawet przy instalacji sie zawieszal, wyrzucal jakies dziwne dla mnie rzeczy. wygladalo jak jakis log procesora, wartosci rejestrow etc. czy to moze jest zwiazane z tym, ze jadra dystrybucyjne jest wadliwe i trzeba recznie kompilowac?
1. jest mniejsza, pakiety pod i386 mozesz instalowac w chroocie 32 bitowym Tu masz to opisane
2. moze czasem cos sie zdarzyc ale bardzo rzadko.
3. zauwazysz
4. ja instalowalem tego i nie mialem problemow.
ad 2. Jedyne problemy to brak niektórych aplikacji dostępnych dla systemów 32-bitowych, jak gry komercyjne openGL i nie tylko, openoffice, plugin do flasha, czy kodek monkey audio, ale wsyzstko można załawtiwć przez chroot.
ad 4. instalowałem z tego samego obrazu co Karql bez żadnych problemów.
plugin do flasha
Chodzi ci ogolnie czy jak?
Bo do mozilli jest normalnie:
swf-player - Mozilla plugin for SWF files (Macromedia Flash)
libflash-mozplugin - GPL Flash (SWF) Library - Mozilla-compatible plugin