Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
zmienilem se karte graficzną na ati, stare stery wywalilem, zainstalowalem nowe, wszystko ladnie #glxgear ladnie zapodaje 1800FPS no to elegancko - zobaczymy teraz jak sie bedzie gralo. Odpalam ET, leci se intro, klikasz mychą zeby nie czekać no i tu zonk. Tak jakby zapomnial odswiezyć ekranu, muzyka jest, slychac klikanie ale obraz pozostaje ten z ostatniej klatki intro która byla odtwarzana :| no i tak samo jest w TrueCombat:Elite (mod), EnemyTerritoryFortress (mod), Tremulous (na silniku Q3 tak samo jak ET). Instalowalem 3 rozne wersje sterownikow i dalej to samo. Mysle ze to cos z configiem X.org. Może ktos poradzic co z tym zrobic?
Ostatnio były jakieś problemy z quake i pochodnymi w ati, najnowsze sterowniki ponoć to poprawiają. Szczegółów nie znam.
ilez to ja sie dzis na męczyl, kompilacje, instalowanie pakietow ubuntu, jakies inne szmery bajery. No i znalazlem na niemieckiej stronie - trzeba uruchomic z parametrem
et +set r_ext_compiled_vertex_array 0
>edit
dupa, po tym parametrze moze i gra sie uruchamia ale spadek wydajnosci jest bardzo duzy :/ 20-30FPS :|
Linux Proprietary Driver 8.24.8 Release: x86 and x86_64 variants
Date:Wednesday 12 of April 2006 22:00
NEW FEATURES: (1) New Product Support: ATI Radeon and Mobility X1K Products (2) 3D Accelerated Video Playback for AVIVO cards on X.Org 6.9
ISSUES RESOLVED: (1) Corruption in games based on Quake 3 Engine on ATI Radeon 8xxx/9000/9100/92x0 Products
Polecam http://www.ati.com/online/rss/atilinuxdriver.rss
Ale nie wiem czy to o to chodzi.
X-dos jakie stery instalowales?
Ja jzu z tego nic nie wiem :]
Trzeba cos aptem zasysać? Cy wystarczy tylko zapodać stery ze strony ATI oraz czy trzeba jakies kernel-haders do tego?