Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
nie wiele miałęm doczynienia z pakietem wine. Ale kolega poprosił mnie bym zainstalował mu "elektroniczną książke telefoniczną" oczywiście tpsa. Wszystko sie odpala i dochodzi do momentu w którym instalator krzyczy "czy w napędzie znajduje się płyta z Książką ... "
Oczywiśxcie płyta się znajduje ale nic to nie daje. Może ktoś mi doradzi co mam zrobić.
Dzięki
1) płyta jest zamontowana??
2) uruchom samo wine i kliknij przycisk konfiguruj i zobacz tam powinno się konfigurować który to napęd
OK.
Ale dlaczego po zainstalowaniu nie ma plików konfiguracyjnych?
OK.
Ale dlaczego po zainstalowaniu nie ma plików konfiguracyjnych?
Jakich plików?
config
wine.conf
Od wersji 9.6 (nie jestem pewny czy dobrze pamiętam) zrezygnowano z plików konfiguracyjnych. Wszystkie ustawienia zapisane są w wine-owym rejestrze. Uzywaj programu winecfg to konfiguracji.
config
wine.conf
I szkoda, że nie zajrzałeś do podlinkowanej wyżej dokumentacji, zamiast mówić nic nie znaczące OK.
Od wersji 9.6 (nie jestem pewny czy dobrze pamiętam) zrezygnowano z plików konfiguracyjnych. Wszystkie ustawienia zapisane są w wine-owym rejestrze. Uzywaj programu winecfg to konfiguracji.
Troche mi się spieszi i dlatego wszystkiego nie czytam, ale u mnie to polecenie nie działa, Nie mam takiego pliku wykonywalnego.
Jak już mówiłem troche mi siie z tym kompem spieszy i chciałem coś szybko się dowiedzieć, widać czytanie mnie nie ominie.
ok dzięki za chęci pomocy