Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Cześć otórz mam taki problem :
Mam zainstalowanego MySQL 4.1.15 na Sargu. Wszystko działa bardzo ładnie na lokalu tzn. na localhost. Ale mam za zadanie przekierować całego MySQL na adress IP: 1.2.3.4 . Więc zrobiłem tak :
- Wszystkim użytkownikom nadałem prawa na host : 1.2.3.4 w bazie : mysql.user . Aby mieli z niego dostęp.
- Następnie w pliku konfiugraycjnym : /etc/mysql/my.cnf zmieniłem :
bind-address = 1.2.3.4
#skip-networking - zrobiłem komentrz.
- Następnie w pliku /etc/mysql/debian.cnf tu jest zlokalizowane ustawienia (debian-sys-maint) zmieniłem mu hosta na 1.2.3.4 (W bazie MySQL ma tak samo).
I teraz dałem :
/etc/init.d/mysql start oto wynik :
debian:/# /etc/init.d/mysql start Starting MySQL database server: mysqld. Checking for crashed MySQL tables in the background. debian:/# echo $? 0
lecz gdy wykonam poleceni stop /etc/init.d/mysql stop dzieją się dziwne rzeczy :
debian:/# /etc/init.d/mysql stop Stopping MySQL database server: mysqld...failed. Please stop MySQL manually and read /usr/share/doc/mysql-server-4.1/README.Debin.gz!
- Patrzyłem do tego pliku. I pisze tam własnie o tym (debian-sys-maint). Ale jeszcze jest tak, że usługa staje mysqld ale wyświetla się takie info. i zwraca błąd (-1):
debian:/# echo $? 255
Wróciłem do ustawień, że (debian-sys-maint) działa na localhost (w bazie mysql.user - host i w jego pliku konfiguracyjnym) i już nie mam takiego błędu.
Więc nie wiem wczym on ma problem ktoś wie jak to naprawić ?
Był bym bardzo wdzięczny pozdrawiam mmaster.
P.S. Nie moge działać na localu bo mam z bindować wszystkie usługi na inny adress. System będzie działał w chroot. A musze jakoś zatrzymywać serwer i go uruchamiać. Plz help
Strony: 1