Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej
Właśnie zainstalowałem sobie pipelight, czyli to cudo, które pozwala na oglądanie materiałów VOD w technologi MS silverlight. Niestety aby to działało przeglądarka musi się przedstawiać jako wersja z windows. O ile w firefoxie bez problemu wystarczy zainstalować rozszerzenie user agent i po sprawie to ja chciałbym spytać jak i czy da się tak zrobić w operze bo tej przeglądarki głównie używam. Z tego co udało mi się ustalić to można w preferencjach witryny ustalić jak opera ma się przedstawiać, ale i tak za każdym razem jest to wersja z Linuksa a chodzi o to aby była widziana jako wersja z windows.
Czy ktoś wie może jak coś takiego zrobić?
opera:config#UserPrefs|CustomUser-Agent
Lub:
https://addons.opera.com/pl/extensions/details/user … r/?display=en
(to samo, ale bardziej pod ręką)
No ale mi nie działa anie jeden ani drugi sposób. Niezależnie czy ręcznie czy za pomocą tego pluginu wpisuję:
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0
czyli to co mam ustawione na firefoxie i tam mi pipelight działa, a na operze nie. Może ten wpis powinien być jakiś inny?