Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ja proponuję dla równowagi w świecie Open Source zrobić DesuriumOS :D
Fervi
Uruchomił to ktoś na virtualboxie ? Iso pobrane http://mirror.mati75.eu/steamos/steamos-1.0-uefi-amd64.iso , EFI włączone, przy starcie jak podaje FS0:\efi\boot\bootx64.efi [enter] chwila się zastanawia po czym wyskakuje prompt 2.0 Shell> _ i nic się nie dzieje , brak komunikatów czegokolwiek, spotkał się ktoś z was z takim problemem przy próbie instalacji ?
U mnie X'y nie wstały po prostu
Włączasz VirtualBoksa (64-bitowego!), włączasz EFI - instalator startuje, instaluje się automatycznie
Po instalacji X'y nie wstały mi, ale system się zainstalował
Fervi
Mi instalator nie startuje, po wpisaniu polecenia, pomyśli przez chwile i nic się nie dzieje.
Masz 64-bitowy "komputer wirtualny"?
Fervi
fervi napisał(-a):
Masz 64-bitowy "komputer wirtualny"?
Sierota ze mnie, nie zaznaczyłem Debiana 64bit :D Dziękuje.
Co prawda pojawił się błąd
error : "prefix" is not set
ale po jakiejś minucie ruszyło wszystko i zainstalował system.
Co do Xów musisz zrobić taki myk :
Uruchamiasz ponownie instalator w trybie rescue.
Usuwasz sterowniki nvidi:
apt-get purge ".*nvidia.*"
Aktualizujesz konfiguracje serwera x :
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Reboot i jak masz 2.0 Shell> wpisujesz :
FS0:\EFI\steamos\grub64.efi
Wybierasz w grubie recovery
Na górze w menu maszyny wirtualnej Device wybierasz Insert Guest Additions CD Image. Gdy to masz musisz uruchomić VBoxLinuxAdditions. W trybie recovery instalujesz cdrom, a później uruchamiasz skrypt VBoxLinuxAdditions i restart.
mount /dev/cdrom /media/cdrom sh /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run reboot
i cieszysz się okienkami :)
Edytka
Login i hasło to : steam
Ostatnio edytowany przez ba10 (2013-12-17 11:03:19)
ba10 napisał(-a):
Reboot i jak masz 2.0 Shell> wpisujesz :
Kod:
FS0:\EFI\steamos\grub64.efi
Nie działa ;]
//// Ponieważ sposób podany wyżej u mnie nie działa, to poszedłem na około:
1. Od razu po instalacji dostać się do Recovery (tzn po restarcie, bo jak całkowicie maszynę i później ją włączę to już jest lipa).
2. Wywalić wszystkie xservery z video w nazwie.
3. Dodać repo wheezy'ego, dorzucić kilka paczek z virtualbox-guest w nazwie.
4. Wyłączyć EFI.
5. Potem za pomocą GRML lekko przepartycjonować dysk.
6. Dalej wykonujemy chroot'a do SteamOS'a, wywalamy obecnego gruba.\
7. No i instalujemy normalnego gruba (jak dla MBR), grub-install i update-grub2.
Generalnie działa.
Ostatnio edytowany przez Pavlo950 (2013-12-18 22:43:16)
Zawsze mogłeś zamiast wpisywać tajemnicze komendy EFI przy starcie nacisnąć ESC i ręcznie wskazać plik (pseudo-menadżerem)
Fervi
http://store.steampowered.com/app/550/
Pobierać, póki za free
Fervi
Fakt, ale dałem radę :P
Jak się logujemy do Steam to dostajemy reklamówkę - i na niej jest L4D2 - i z tego klikać i czekać, potem Install Game; jak nic nie ma, to zobaczyć czy na listę z grami nie przybyło
Fervi
Uh, po wielu klikach udało się. Taka mała uwaga. Gry nie wystarczy dodać do biblioteki, trzeba ją również zainstalować. Bez instalacji wyleci wam z biblioteki po promocji.
krasnij napisał(-a):
Uh, po wielu klikach udało się. Taka mała uwaga. Gry nie wystarczy dodać do biblioteki, trzeba ją również zainstalować. Bez instalacji wyleci wam z biblioteki po promocji.
A to czemu?
Wydaje mi się, że jak jest w bibliotece, to zostanie (z powodu, że dodaje się do konta); podobnie z Portalem było
Fervi
steam steam://install/550
I naciskamy F5, aż gra się nie pojawi
Fervi
fervi napisał(-a):
krasnij napisał(-a):
A to czemu?
Wydaje mi się, że jak jest w bibliotece, to zostanie (z powodu, że dodaje się do konta); podobnie z Portalem było
Fervi
Była informacja na steamie, że gra musi być zainstalowana.
To claim your L4D2 gift, all you need to do is install it.
If you don’t install, it goes back to its regular price and you miss out!
Ostatnio edytowany przez krasnij (2013-12-26 14:52:26)
szkoda... w internacie pobrałbym w 2 godzinki, w domu nie da rady w ogóle... ;/
thomsson napisał(-a):
szkoda... w internacie pobrałbym w 2 godzinki, w domu nie da rady w ogóle... ;/
Mawiają, że wystarczy włączyć pobieranie.
Jeśli masz nawet słaby internet to możesz zapuścić (i nielimitowany)
Ewentualnie jak zakładasz nowe konto Steam (nie masz) to możesz zarzucić passami to pobiorę
Fervi
Ja potwierdzam, Lefcior został na koncie mimo że nie skończyłem wczoraj ściągać. A kumpel który złapał trochę łącza od Valve, pobrał i tak po czasie. Nadal działa jak złoto.
Ja czasami się tłukę z zombiakami w L4D2. Ostatnio nie mam za dużo czasu ale jak by była motywacja w postaci współgraczy nie uciekających w połowie rozwałki nowej hordy to i czas by się może znalazł... ;)
557
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:47:22)
A sznureczek? Internet milczy.
567
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:47:34)