Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zastanawiam się czy jest możliwość zrobbienia czegoś aby apt podczas aktualizacji instalował tylko paczki zawierające poprawki bezpieczenstwa.
Uzywam sida i po pierwsze niektore upgrejdy są dosc spore (ponad 100MB ostatnio), po drugie zdarza sie nieraz ze cos sie "popsuje" (np po ostatnim locale mi sie rozjechały). Gdzy uwywam sytemu i wszystko działa to zazwyczaj nie sa mi koniecznie potrzebne najnowsze wersje paczek, ale zaktualizowac te zawierające powazne błedy wypadałoby.
Jedyny sposob jak iprzychodzi mi do głowy to zostawnienie odkomentowanego wpisu w source.list z serverem security, ale to raczej na dłuzsza mete bedzie nie wygodne. Istnieje wogole jakies wygodne rozwizazie pozwalające to osiagnąć ?
ztcw to security.debian.org jest tylko dla sarge'a, a sid ma poprawki bezpieczeństwa w tym samym kotle co zwykłe aktualizacje wersji