Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Mam taką sprawę. Ostatnio dużo słucham radyjka internetowego przez moc ( reaktywacja starego laptopa + podłączenie do wzmacniacza ).
W manualu chyba nie ma o tym wzmianki ( albo nie widzę chociaż zbyt obszerny to on nie jest ) ale chciałbym, aby MOC zapisywał nazwę aktualnie odtwarzanego utworu ( wraz z wykonawcą ) do pliku. Czy potrzebny jest do tego jakiś skrypt? A jakby jeszcze sprawdzał czy już taki wpis istnieje i nie robił dubla to byłoby w ogóle super ;)
Da się to zrobić?
---EDIT
Thx za przeniesienie, nie wiem jakim cudem poszło do ogłoszeń ;P
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2013-12-07 22:38:19)
Czyli zapisywał zmieniający się opis de facto jednego odtwarzanego pliku (strumienia). Wątpie, żeby to było możliwe.
Normalnie oczywiście wystarczy wykorzystać
# Run the OnSongChange command when a new song starts playing. # Specify the full path (i.e. no leading '~') of an executable to run. # Arguments will be passed, and you can use the following escapes: # # %a artist # %r album # %f filename # %t title # %n track # %d file duration in XX:YY form # %D file duration, number of seconds # # No pipes/redirects can be used directly, but writing a shell script # can do the job. # # Example: OnSongChange = "/home/jack/.moc/myscript %a %r" # #OnSongChange =
ale, jak pisałem, w opisywanej sytuacji będzie ciężko.
Dokładnie. Leci sobie stream, co utwór to MOC "czyta" wykonawcę i nazwę utworu i ładnie pokazuje w oknie. Żeby tak jeszcze wrzucał do pliku... ;)
EDIT:
azhag, rozwiń proszę Twój post, bo z moim angielskim nie mogę szybko rozszyfrować do czego to. To 'tylko' zmieni mi opcje wyświetlania na ekranie czy jakoś umożliwi zapis? :)
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2013-12-07 22:53:19)
To wykona polecenie lub skrypt podczas zmiany utworu. Tylko czy przeskoczenie do „nowego utworu” w jednym strumieniu załapie?
Do configa dopisałem
OnSongChange ="/home/blackevo/.moc/playlist %a %t"
Stworzył mi plik 'playlist.m3u' a w nim jest URL do strumienia :/
Ale jakimś cudem, MOC 'wydobywa' utwór z tego radia internetowego i wyświetla w oknie. ciekawe co za to odpowiada i jak to zmusić aby wrzucił to także do pliku...
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2013-12-07 23:18:30)
Czyli jak przewidywałem: ze strumieniami to nie działa.
Strony: 1