Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Zainstalowałem sterownik fglrx-legacy-driver. (Moja karta to mobility radeon hd 4650 ). Grafika działa fajnie, ale mam problem z ustawieniami dla drugiego monitora otóż: wg tego co tu napisali https://wiki.debian.org/ATIProprietary#Multi_Monitor dodałem wpis w xorg.conf. Efekt tego jest taki że mogę ustawić na obu monitorach różną rozdzielczość i nie musi być na wszystkich to samo, ale "obszar" drugiego monitora nie jest wykorzystywany w pełni, tak jakby nie był włączony "full screen".
Rozdzielczość monitorów to 1366x768 (laptop) i 1920x1080.
Druga sprawa powiązana z pierwszą. W gnomie 2 wraz z instalacją sterowników ATI instalowany był ATI Catalyst, dzięki któremu mogłem zmieniać barwę, na drugim monitorze (troche mniej zielonego, bo inaczej obrazy sie dość różnią). Czy istnieje możliwość instalacji ATI Catalyst na Gnome3?
Może fglrx-legacy-control?
Instalowałem to już wcześniej (ciągle mam zainstalowane), ale albo to nic nie dało, albo nie umiem się tym posługiwać...
A uruchomiłeś to w ogóle?
Jest całkiem prawdopodobne, że nie, bo w konsoli nie mam nic co by się zaczynało od fglrx (oprócz fglrxinfo) nawet jako root.
Nie wiem jak to sie nazywa... W programach dostępnych przez gnome 3 jest cos takiego jak "edytor konfiguracji", ale nie może się uruchomić bo wykonanie procesu potomnego gconf-editor nie powiodło się.
Spróbuj:
amdcccle
Powiedz jak ja Ci się odwdzięcze ? :)
Oj tam, my tu niczego szczególnego nie wymagamy za pomaganie na forum. :)
Strony: 1