Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czytam o repozytoriach, gdzie można zainstalować KDE 3.5.2 i mieć jeszcze stable. Ok, jeszcze kumam, pozostaje wszak glibc6 ze stable, kernel, itd, no ale kernel z backportów, tego nie rozumiem. Wszak Linux to przede wszystkim kernel a reszta to wszelkiego rodzaju dodatki.
Nie Debian Linux, tylko Debian GNU/Linux. I wszystko jasne. ;)
1.) dodatki mogą ci wspaniale zdestabilizawać najstabilniejszy kernel
2.) hehe.. dobrze powiedziane (napisane?) dandeb :]
AgayKhan skoro reszta to tylko dodatki to wywal wszystko poza jądrem - zobaczymy wtedy co jest dodatkiem do systemu, a co systemem ]:->
_________
Dopisałem byłem:
Ad 2 - http://www.debian.org/ports/#nonlinux
1.) dodatki mogą ci wspaniale zdestabilizawać najstabilniejszy kernel
2.) hehe.. dobrze powiedziane (napisane?) dandeb :]
AgayKhan skoro reszta to tylko dodatki to wywal wszystko poza jądrem - zobaczymy wtedy co jest dodatkiem do systemu, a co systemem ]:->
_________
Dopisałem byłem:
Ad 2 - http://www.debian.org/ports/#nonlinux
1. Dobra, maice większe doświadczenie, mi tam po instalcji xorgów nie wywala z x-ów jak to było z XFree. A po instalacji libc6 i locales 2.3.5 nie mam problemów z polskimi locales
2. Można też inaczej, wywal jądro, miej tylko dodatki ;))) Wiem, iż też ma/ jest Debian na jądrze Solarisa, ale czy jest to stable?
2. Można też inaczej, wywal jądro, miej tylko dodatki ;)))
Hehehe... niedawno bawiłem się LiveCD z Hurdem ;)
Ja uzywam unstable/experimental + ubuntu dapper + elive. Niestabilny Debian to taki sam oksymoron jak (pewnie mi się dostanie za ten męski szowinizm ;-) ) inteligętna kobieta.
cóż, na tym LiveCD nie było żadnego menedżera okien (choć xfree86 jest :]) więc X-ów nie zasmakowałem :(
a system w trybie tekstowym? niezwykle podobny i zupełnie różny zarazem :)
zresztą możesz sam się przekonać http://superunprivileged.org/hurd/live-cd/ spakowany obraz nie waży wiele
======
Lorenzo, chyba oberwie Ci sie od BiExi...
za to może się odgryźć, że pisze się "inteligenta", rotfl
Maturę z rodzimego języka zdałem iszczesliwy jestem na 2 ;-)
Oczywiście generalizowałem. jest wiele wdziecznych wyjątków od tej reguły. A na tym forum są tylko piękne, wspaniałe, mądre, pęłne wdzieku i chęci pomocy kobiety. I nie pisze tych słów tylko dlatego, że boję się bana ;-)
Ja z kobiet na forum to tylko BiExi znam i nie widziałem innej
A na tym forum są tylko piękne, wspaniałe, mądre, pęłne wdzieku i chęci pomocy kobiety. I nie pisze tych słów tylko dlatego, że boję się bana ;-)
nie dlatego że się boisz bana tylko się zakochałeś :P jak chcesz ją oczarować to pisz na priva
a ja właśnie ściągam debian`a Gnu/Hurd na DVD więc jak coś to wam powiem co i jak :)