Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
mam plyte glowna dfi nf3 250 Gb s754. Jak zainstalowalem debiana to nie widzi karty sieciowej i nie ma glosu. jest to wina jaja z seri 2.4
wiem ze sie jakos instaluje dodatkowo stery do karty dzwiekowej nvidia i sieciowki.
czy jest mozliwosc skompilowania swojego wlasnego jadra z obsluga sieciowki i karty muzycznej ?
Co pokazuje lspci?
witam
mam plyte glowna dfi nf3 250 Gb s754. Jak zainstalowalem debiana to nie widzi karty sieciowej i nie ma glosu. jest to wina jaja z seri 2.4
To zainstaluj jajo 2.6, najlepiej z backportów.
witam
wiem ze sie jakos instaluje dodatkowo stery do karty dzwiekowej nvidia i sieciowki.
czy jest mozliwosc skompilowania swojego wlasnego jadra z obsluga sieciowki i karty muzycznej ?
No a czemu nie zainstalowales jądra 2.6?
Tez slyszalem ze podobno ostatnio w jądrach mozna swoj sprzet dodawac ;)
W dziale kernel masz przyklejona konfiguracje i kompilacje kernela ;)
Mozesz tez instalowac jakies dodatkowe pierdoly do swojego kernela ktore dzadza Ci obsluge nvidii no ale to ktos inny Ci musi wysltumaczyc ;)
fajnie ale slyszalem ze nvidia nie udostepnia zrodla sterow tylko sam *.run
szkoda bo mozna byloby se zrobic jajo swoje.
narazie siedze na ubuntu ktore uzywa nowszego jaja i wykrywa mi podzas instalki sieciowke ale za h*** nie wiem jaki to modol.
wiecie moze jak to sprawdzic to jak bede jajo kompilowal to se zaznacze odpowiedznio co i jak.
wiecie moze jak to sprawdzic
cofnij się do odpowiedzi udzielonej przez Preza
========
dopisek: :P
1) nie wiem jak was ale mi Prezu mówił żeby jego nick odmieniać przez przypadki tak samo jak twój nick pisać z małej azhag :)
2) ale z tego co mi się wydaje to w paczce nvidii jak się uruchomi plik to sam kompiluje sterowniki no nie? pamiętam że plik run dało się jakoś rozpakować coś w tym stylu
sh plik.run --extract-only
możesz poszukać czy coś tam będzie do skompilowania
1) nie wiem jak was ale mi Prezu mówił żeby jego nick odmieniać przez przypadki tak samo jak twój nick pisać z małej azhag :)
2) ale z tego co mi się wydaje to w paczce nvidii jak się uruchomi plik to sam kompiluje sterowniki no nie? pamiętam że plik run dało się jakoś rozpakować coś w tym stylush plik.run --extract-only
możesz poszukać czy coś tam będzie do skompilowania
1. To chyba nie forum o jezyku polskim ;)
2. Tam wyzej chyba ukasz20 napisal ze chce jajko zrobic swoje, a mi sie wydaje ze chyba z pliku nvidia(...).run nawet po rozpakowaniu, przepakowaniu, wypraniu, nie da sie zrobic jajca z obsluga nvidii - ale moze sie myle