Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2006-03-30 21:28:03

Lite-ON - Członek DUG

Lite-ON
Członek DUG

/etc/inittab

co jest zamieszczone w tym pliku?
na innym forum z wypowiedzi zrozumiałem że jakoś odpowiednie klawisze przekształca na znaki np. alt+f5 na komende "su" czy to prawda? i jak ustawić dany klawisz jeśli to to? jeśli nie to bardzo przepraszam i prosze powiedzieć co to jest..
Z góry thx

#2  2006-03-30 21:38:33

ba10 - Członek DUG

ba10
Członek DUG
Serwis

Re: /etc/inittab

"Jeżeli chcesz się nauczyć Linuksa, to pierwsze co musisz zrobić to odrzucić wszelkie przyzwyczajenia wyniesione z poprzedniego systemu. Twoja wiedza jest o tyle zgubna, że daje Ci poczucie że coś jednak wiesz — jednak w kontekście Linuksa prawdopodobnie nie wiesz jeszcze nic." Minio
Mój Blog, a później Tańczymy ;)

#3  2006-03-31 09:10:53

Lite-ON - Członek DUG

Lite-ON
Członek DUG

sorx... jakoś google nie chce mnie słuchać. a mam kolejne pytanie: mam dośc nietypową klawiature z różnymi klawiszami dodatkowymi typu lohout excel itp. i czy oraz jak można ustawić do nich jakieś funkcje?? oraz jak ustawić żeby przy uruchomieniu systemu np. capslock albo numlock się sam włączał albo sie nie włączał?

#4  2006-03-31 11:03:29

rychu - elektryk dyżurny

rychu
elektryk dyżurny

no jak to google nie chce słuchać?
wpisz: "debian multimedia keyboard"

rozwiązanie:

Kod:

apt-get install hotkeys

linux regd. user #248790

#5  2006-04-02 09:29:50

Qdłaty - Członek DUG

Qdłaty
Członek DUG

jezeli chodzi o num lock to gógl nie musial Cie sluchac...
DUG-FAQ

#6  2006-04-02 09:42:44

Lite-ON - Członek DUG

Lite-ON
Członek DUG

z tym num-lockiem to chodziło mi bardziej ogólnie ponieważ mam taki jakby dodatkowy przysik który ciągle się włacza na starcie tzn. przy biosie. i chodziło mi czy można jakos ustawić własnie żeby się ten przycisk nie uruchamiał bo jest troche wkurzający...

#7  2006-04-02 10:54:18

Qdłaty - Członek DUG

Qdłaty
Członek DUG

z tym num-lockiem to chodziło mi bardziej ogólnie ponieważ mam taki jakby dodatkowy przysik który ciągle się włacza na starcie tzn. przy biosie. i chodziło mi czy można jakos ustawić własnie żeby się ten przycisk nie uruchamiał bo jest troche wkurzający...

Nie znam sposobu na wyłaczenie dodaktowego przycisku ktory ciagle sie włacza na starcie tzn. przy biosie ;)

Stopka forum