Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam wszystkich! Mam problem z biblioteka librtlsdr, a własciwie problem polega na tym ze nie ma jej w systemie.
Staram sie zainstalowac w systemie program SDR# tu jest ladnie opisane krok po kroku http://rtlsdr.org/softwarelinux
ale nie ma tej biblioteki ? Po zainstalowaniu wszystkiego (poza oczywiscie ta jedna biblioteka) i probie uruchomienia programu wyskakuje
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.TypeInitializationException: An exception was thrown by the type initializer for PortAudioSharp.PortAudioAPI ---> System.DllNotFoundException: portaudio at (wrapper managed-to-native) PortAudioSharp.PortAudioAPI:Pa_Initialize () at PortAudioSharp.PortAudioAPI..cctor () [0x00000] in <filename unknown>:0 --- End of inner exception stack trace --- at SDRSharp.Radio.PortAudio.AudioDevice.GetDevices (DeviceDirection direction) [0x00000] in <filename unknown>:0 at SDRSharp.MainForm.InitializeGUI () [0x00000] in <filename unknown>:0 at SDRSharp.MainForm..ctor () [0x00000] in <filename unknown>:0 at (wrapper remoting-invoke-with-check) SDRSharp.MainForm:.ctor () at SDRSharp.Program.Main () [0x00000] in <filename unknown>:0
Macie moze pomysl jak ja znalesc/zainstalowac. Nie jestem fanem mono i progrmow pisanych w C#, ale program wydaje sie byc lepszy niz
GQRX, a tak wogle to chyba za duzego wyboru nie ma.
pozdrawiam
Nie wgłębiałem się zbytnio, ale podejrzewam, że może czegoś brakować.:
System.DllNotFoundException: portaudio
tak prawdopodobnie jest to z wiazane z tym ze nie mam zrobionego linku
ln -s /usr/local/lib/librtlsdr.so librtlsdr.dll
a nie mam go bo nie mam tej biblioteki.
pozdrawiam
Ta biblioteka nie powinna powstać podczas kompilacji tego programu ?
Raczej nic mi na ten temat nie wiadomo, bardziej myslalem, ze bedzie sie zawierac gdzies w programie gnuradio,
ale i tam jej nie widze.
pozdrawiam