Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Aż głupio gadać, ale przez początkowe próby instalacji Steama zrobiłem w systemie chyba niezły sajgon...
Geneza:
Na początku był steam tylko dla ubuntu... i instalacja która nie miała żadnej logiki, instalowałem steama najpierw jakimś skryptem, potem zainstalowałem z pakietu, było uzupełnianie zależności i problemy z Optimusem, jednak nie uporządkowałem tematu w swoim czasie, steam leżał sobie jakiś czas, bo dla niego nie było czasu mojego, w międzyczasie poszło parę aktualizacji, instalacji i innych rzeczy i suma sumarum steam nie działa...
No więc do konsoli steam pluje czymś takim:
tomek@buka:~$ steam Running Steam on debian 64-bit STEAM_RUNTIME is enabled automatically /home/tomek/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steamui.so: /home/tomek/.local/share/Steam/ubuntu12_32/libc.so.6: version `GLIBC_2.17' not found (required by /usr/lib/i386-linux-gnu/libdrm.so.2) /home/tomek/.local/share/Steam/steam.sh: line 704: 26254 Naruszenie ochrony pamięci $STEAM_DEBUGGER "$STEAMROOT/$PLATFORM/$STEAMEXE" "$@" Installing bootstrap /home/tomek/.local/share/Steam/bootstrap.tar.xz Running Steam on debian 64-bit STEAM_RUNTIME has been set by the user to: /home/tomek/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steam-runtime /home/tomek/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steamui.so: /home/tomek/.local/share/Steam/ubuntu12_32/libc.so.6: version `GLIBC_2.17' not found (required by /usr/lib/i386-linux-gnu/libdrm.so.2) /home/tomek/.local/share/Steam/steam.sh: line 704: 26345 Naruszenie ochrony pamięci $STEAM_DEBUGGER "$STEAMROOT/$PLATFORM/$STEAMEXE" "$@" tomek@buka:~$
od czego zacząć szukanie źródła błędu?
A może po prostu zainstalować z repozytorium? http://packages.qa.debian.org/s/steam.html
@yaros
v steam - i steam:i386 - Valve's Steam digital software delivery system i steam-launcher - Launcher for the Steam software distribution service v steam-launcher:i386 - tomek@buka:~$
...
@sir_lucjan:
Skopiowanie bibliotek rozwiązało problem, dzięki :]
Ostatnio edytowany przez thomsson (2013-06-23 22:42:52)