Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
hej
Mam pytanie, w robocie mam zrobic instalke do aplikacji (rozpakowywanie plikow, kopiowanie do odpowiednich katalogow, nadawanie uprawnien itp), w menu ma byc wybor modulu itp.
Wiem jak to zrobic "po swojemu" ale moze ma ktos jakis szablon instalatora (chetnie skorzystam :D ), chodzi mi oto zeby operacje byly takze sterowane do logow. Fajnie gdyby menu bylo kolorowe (takie pierdulki i dodatki dla oka) ktore mozna wyciosac z shell'a. Jesli ktos juz takie cos robil albo ma jakis ciekawy pomysl na realizacje i moze byc tak uprzejmy zeby udostepnil z gory bardzo dziekuje
pozdrawiam
jak najbardziej jak masz jakies wycinki twojego kodu to mile sobie "zgapie" :) Chodzi mi tez oto ze chcialbym pokolorowac np. napisy co wiem ze sie da, ale nie wiem czy mozna zmienic kolor tła lub powiększyć czcionki w skrypcie ???
pozdrawiam
wiesz, to akruat chce zrobic w shellu ale dzieki. A z okienkowych dobrodziejstw kiedys korzystałem
pozdrawiam
możesz powiedzieć z jakich okienkowych progzów korzystałeś jeśli były do robienia instalek to nazwy mile widziane ;D
nie dokońca do robienia instalek (może się źle wysłowiłem), ale ogólnie do tworzenia różnych ciekawych rzeczy (można też pewnie zrobić instalke).
Nazywa się to Xdialog
pozdrawiam