Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć!
Ostatnio zachciało mi się przesiąść na nowe jajko 2.6.16 (wcześniej 2.6.15.6). Skompilowałem je jak trzeba, podpiąłem pod listę kerneli w grubie i zrestartowałem kompa. Wybrałem nowe jajko (uruchomił się bez problemu), ale gdy przechodze to reinstalki sterowników NVidii początkowo wszystko jest pięknie ładnie, ale potem wywala mi komunikat: "ERROR: Unable to build the NVIDIA kernel module."
Natomiast w logu instalacji znalazłem coś takiego:
5: error: structure has no member named `rlim' make[4]: *** [/tmp/selfgz5315/NVIDIA-Linux-x86-1.0-8178-pkg1/usr/src/nv/os-i nterface.o] Błąd 1 make[3]: *** [_module_/tmp/selfgz5315/NVIDIA-Linux-x86-1.0-8178-pkg1/usr/src /nv] Błąd 2 make[2]: *** [modules] Błąd 2 NVIDIA: left KBUILD. nvidia.ko failed to build! make[1]: *** [mdl] Błąd 1 make: *** [module] Błąd 2
Za cholere nie wiem jak sobie z tym poradzić. Może ktoś już miał podobny problem?
chyba musisz poczekać na nową wersję sterów nvidii
Można zainstalować stery nvidii na 2.6.16, ale należy je nico spatchować. Patche wraz z instrukcją sa dostępne na forum nvidii.
dziekuje :D