Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cosik mi nie gra.
Syslog ma prpełniony czyms takim
Mar 22 18:14:03 localhost udev[5236]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 8:85, rule skipped Mar 22 18:14:03 localhost udev[5241]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 8:85, rule skipped Mar 22 18:14:03 localhost udev[5245]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 8:85, rule skipped Mar 22 18:14:03 localhost udev[5250]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 3:25, rule skipped Mar 22 18:14:03 localhost udev[5233]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 32:85, rule skipped
Czy moge odisntalowac udev czymkolwiek to jest i doczegokolwiek służy?
Aparat cyfrowy nie jest podłączony do kompa wiec po co chce ładować(lub niewiem co tam robi) biblioteke libgphoto2 ???
To nie z udev jest porblem, a z libgphoto2 (czymkolwiek to jest). Sądzę, ze odinstalowanie tej biblioteki z parametrem "purge" powinno załatwić sprawę.
Warto pozagłądać w bugi czasami.
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=341470
To jest biblioteka do programu gtkam zasysającego fotki z cyfry w trybie o ile mnie pamiec nie myli PTP.
Mimo iz usunalem ją z parametrem --purge to nadal jest to samo.
Dodam ze plik /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules pozostał w systemie.
Czy nic nie sknoce jak go ręcznie usune?
to spróbuj na początek zmienic nazwę tego pliku
Możesz usunąć, nic się nie stanie. Plik jest generowany podczas insalacji pakietu i nie jest usuwany nawet z purge. Jest to chyba błąd w skryptach instalacyjnych.
Usunąłem i po problemie
Dzieki:)