Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Posiadam taką wspaniałą listę paczek: http://ix.io/5mx.
Jak je usunąć za jednym zamachem?
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
yum <polecenie do usuwania> $(cat /plik/z/listą/paczek)
Przy czym na tej liście są takie podstawowe pakiety, jak bash, tzdata, wget, udev czy coreutils. Po tej operacji i tak nic z systemu nie zostanie, więc równie dobrze możesz machnąć rm -rf / (z poprawką na /home, który być może chcesz zachować).
Witam,
Minio, Tutaj są te paczki ale ktoś wspaniałomyślnie upgrade'ował system, że aktualnie pluje błędy z zależnościami tego jest aż 2000 więc nie uśmiecha mi się robić tego ręcznie. Są te paczki zainstalowane dla wydania fc17.
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
Ostatnio edytowany przez torrentow (2013-04-27 05:14:04)
Jeżeli /home jest na osobnej partycji, to lepiej i sensowniej sformatować partycję,
i zainstalować czysty system.
Jeśli /home jest na głównej, to najpierw wydzielić osobną partycję na /home, potem go tam przenieść, i formatować partycję root bez /home.
Całej listy nie sprawdzałem, ale na oko wygląda to tak, jakbyś wywalał libc6 z Debiana albo glibc z Gentusia.
Przy czym Debian powinien (Ubuntu robi to na pewno) zapytać, czy naprawdę wiesz, co chcesz zrobić. :DDD
EDYTA:
Z resztą, usuń tylko 2 dwie,
glibc-2.14.90-24.fc16.7.i686 glibc-2.14.90-24.fc16.7.x86_64
powinno wystarczyć. :D
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-04-27 07:33:29)
torrentow: może opisz na spokojnie co się stało, jakie błędy się pokazują, co nie działa i jaki stan chciałbym uzyskać. Bo, szczerze mówiąc, zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Wiem tylko, że usunięcie wszystkich pakietów z tej listy nie poprawi sytuacji.
Podaj jeszcze wyniki:
lsb_release -a
Przydałaby się jeszcze zawartość:
/var/log/yum.log
Listę wzsystkich pakietów w systemie uzyskasz poleceniem:
rpm -qa --last > ~/installed.txt
Pakietów z którego wydania chcesz się pozbyć?
Witam,
Poradziłem sobie :). Podniosłem cały base system i reszta poszła jak należy. :P
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
Strony: 1