Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Mam uruchomione serwery na virtualbox.
Do obsługi mam phpvirtualbox jednak mam problem z konsolą, tzn. gdy podłączy mi się konsola wszystko jest ok do momentu jak coś ma być wyświetlone na ekranie.
Np. logując się wpisuje login i wciskam enter - w tym momencie pojawiają się krzaczki na ekranie i nic nie widać... nie można na niej pracować..
Przeglądarka na której to mam miejsce to firefox. Na IE10 następuje połączenie ale nie pojawia się ekran:(
Czy może mieliście taki przypadek.??
Pozdrawiam
W phpvirtualbox odpalasz maszynę virtualną i tam ci pisze na jakim porcie nasłuchuje zdalny pulpit i przeglądarka nie jest już potrzebna
I do połączenia możesz użyć rdesktop lub krdc i wszystko śmiga normalnie, potem konfigurujesz ssh i już ci zdalny pulpit nie potrzebny dopóki się coś nie sypnie przy restarcie :)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez qlemik (2013-04-09 08:42:39)
Witam,
Dziękuję bardzo za pomoc.
Łączę się przez zdalny pulpit w Windows i wszystko śmiga.
Qlemik tak jak napisałeś potrzebowałem ten zdalny pulpit tylko do tego, żeby skonfigurować SSH.
Dziękuje wam moi drodzy za pomoc..
Pozdrawiam