Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam!
Problem dziwny, ale nie mogę sobie poradzić - otóż zmieniam konfigurację PHP5 w pliku php.ini znajdującym się w /etc/php5/apache2/php.ini i nadal phpinfo pokazuje bez zmian. Przeładowuje serwer, restartuje i nadal nic. Przykład: zmieniam parametr upload_max_filesize z 2M na 10M a phpinfo nadal pokazuje 2M. Po restarcie w pliku pokazuje się 10M ale info od PHPa pokazuje 2. Dziwne... System to Debian 6.0. Czy ktoś wie jak to przeładować?
pozdr. Marcin
sprawdz (np przez phpinfo() ) z którego pliki php.ini korzysta strona i w nim wprowadź zmiany. Jeśli php jest zrobione jako mod_php to będziesz musiał przeładować serwer, przy suphp tego problemu nie ma. Przy fcgid wystarczy zabić istniejące procesy php
No właśnie phpinfo() pokazuje że plik konfiguracyjny to /etc/php5/apache2/php.ini i w nim dokonuje zmian, ale nadal info pokazuje że jest np 2M. Przeładowanie nie pomaga...
a jaką masz wartość dla 'post_max_size'?
dla post_max_size mam ustawione w php.ini na 20M a phpinfo() pokazuje 8M - nic z tego nie rozumiem...
Masz jakiś pomysł jak wymusić mu te ustawienia z configa?
Strzelam: Apache zrestartowany?
tak, oczywiście...
Ustaw/zmień taką samą wartość w tych dwóch parametrach:
post_max_size = 20M upload_max_filesize = 20M
U mnie dopiero wtedy zaskoczyło jak trzeba.
Oczywiście restart Apacha po zmianie.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-03-30 20:23:53)
oczywiście parametry upload_max_filesize = 20M oraz post_max_size = 20M i restart apacha. Restart całęgo serwera nawet. Niestety nie pomaga, phpinfo pokazuje nadal 2M i 8M - jak w ustawieniach po instalacji. Myślałem że może tylko źle pokazuje, ale faktycznie nie mogę uploudować na serwer nic więcej niż 2MB...
Haaa, właśnie - i nie mogę dojść do tego gdzie ten konfig jest...
Ostatnio edytowany przez markus78 (2013-04-03 00:18:17)