Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Szukam jakiegoś dobrze opracownaje konfiguracji serwera LDAP+RADIUS?
Czy możecie mi podać jakieś sprawdzone opracowania.
Pozdrawiam
Masz na myśli sytuację, kiedy serwer OpenLDAP uwierzytelnia przez Radiusa, czy sytuację, kiedy Radius autoryzuje pacjenta sprawdzajac w bazie LDAP?
Bo to dwa rożne pojęcia.
I dane do uwierzytelnienia masz na Linuxie czy na Windows Serwer?
Witam,
Dzięki bardzo za zinteresowanie.
Chciałbym zwiekszyc bezpieczeństwo w sieci LAN - cos na MS Active Directory. Zcentralizować zarządzanie userami - głównie chodzi mi o maksymalne bezpieczeństwo w sieci LAN - końcówki jednak na systemie Windows:)
Pozdrawiam
Jacekalex napisał(-a):
Masz na myśli sytuację, kiedy serwer OpenLDAP uwierzytelnia przez Radiusa, czy sytuację, kiedy Radius autoryzuje pacjenta sprawdzajac w bazie LDAP?
Bo to dwa rożne pojęcia.
I dane do uwierzytelnienia masz na Linuxie czy na Windows Serwer?
Witam,
Temat powraca jak bumerang. Chciałbym skonfigurować radius, który autoryzuje pacjenta sprawdzając w bazie Active Directory. Active Directory jest postawiona na samba 4.0.9.
Czy w ogóle istnieje takie rozwiązanie??
Pozdrawiam
Ptaszol..
Tu masz przykładowy opis integracji freeRadiusa z AD:
http://wiki.freeradius.org/guide/FreeRADIUS-Active- … gration-HOWTO
Witam,
Czy moglibyście mi powiedzieć, jak już mam skonfigurowany serwer radius jak skonfigurować windows 7 prof. ale po kablu a nie po wifi??
Nie mogę znaleźć ustawień karty sieciowej tak jak jest w opisie ...
Pozdrawiam