Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ostatnio kupiłem serwer VPS w firmie biznes-host.pl na rzecz klanu w którym jestem w grze WoT ;) postawiłem TS3 i chcę wgrać stronkę która będzie znajdować się pod tym adresem:
sg-wot.pl
w DNS zrobiłem alias ts3.sg-wot.pl Typ: A i w IP wpisałem oczywiście adres serwera tak, przez ten alias mogę się łączyć na TS3 ale próbuję zrobić aby w pod tym adresem można było wrzucić jakiegoś indexa. W chwili obecnej po wejściu pod ten adres czyta stronę główną, w tej lokalizacji:
/etc/apache2/sites-available
mam stworzone dwa pliki:
sg-wot.pl
<VirtualHost *:80> ServerAdmin admin@sg-wot.pl DirectoryIndex index.php index.html DocumentRoot /home/domains/sg-wot.pl/public_html/ <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory /home/domains/sg-wot.pl/public_html/> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride None Order allow,deny allow from all </Directory> ServerName sg-wot.pl ServerAlias *.sg-wot.pl www.sg-wot.pl ErrorLog /home/domains/sg-wot.pl/logs/sg-wot.pl.-error_log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog /home/domains/sg-wot.pl/logs/sg-wot.pl.-access_log common </VirtualHost>
ts3.sg-wot.pl
<VirtualHost *:80> ServerAdmin admin@ts3.sg-wot.pl DirectoryIndex index.php index.html DocumentRoot /home/domains/ts3.sg-wot.pl/public_html/ <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory "/home/domains/ts3.sg-wot.pl/public_html/"> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride None Order allow,deny allow from all </Directory> ServerName ts3.sg-wot.pl ServerAlias *.ts3.sg-wot.pl www.ts3.sg-wot.pl ErrorLog /home/domains/ts3.sg-wot.pl/logs/sg-wot.pl.-error_log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog /home/domains/ts3.sg-wot.pl/logs/sg-wot.pl.-access_log common </VirtualHost>
Jako że dużej styczności nie miałem ze stawianiem strony na linuksie, dodawaniem domeny itd. to właśnie dlatego szukam pomocy na forum gdzie są ludzie którzy się na tym znają i myślę że uzyskam tu pomoc no i zacznie mi to działać prawidłowo.
A co ma apache do serwera głosowego chodzącego na porcie 9987?
Już sobie poradziłem te dwa VH trzeba było połączyć w jedno i jak jest:
ServerAlias *.sg-wot.pl www.sg-wot.pl
to musiałem skasować *. bo wtedy każdy alias costam.sg-wot.pl kierowało na stronę główną.